Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Sălile de terapie intensivă din SUA sunt pline. Între timp, parcul Disney a fost deschis parțial

Your browser doesn't support HTML5 video.

La 5 luni de la primul deces provocat de COVID-19 în Statele Unite, preşedintele Donald Trump s-a afişat pentru prima oară cu mască în public.

Liderul american a avut, însă, grijă să sublinieze că nu o va purta la fiecare apariție publică.

 

Între timp, laboratoarele au confirmat încă 61.000 de infectări pe teritoriul american.

 

Scena mult-așteptată s-a petrecut cu ocazia unei vizite prezidențiale la spitalul militar Walter Reed. Ochii ageri ai jurnaliștilor au remarcat blazonul prezidențial din colțul stâng al măștii. De luni de zile, politicienii republicani, asistenții și consilierii lui încercau să-l convingă pe Donald Trump că, purtând masca, ar da un exemplu bun și altora și ar ajuta la depolitizarea subiectului.

 

Citește și
Spital
Statele Unite au înregistrat un nou record de cazuri de Covid-19 pentru a cincea zi consecutiv

Totuși, președintele Trump nu s-a putut abține să nu-și relativizeze gestul: ”Când ești într-un spital, mai cu seamă unul în care mulți soldați-pacienți tocmai au ieșit din sălile de operații, se cade să porți masca. N-am fost niciodată împotriva măștilor, dar nu cred că e nevoie de ele oriunde și oricând.”

 

În acest timp, în Texas, spitalele colaborează cu armata pentru a face faţă numărului uriaş de persoane care vor să se testeze. Și secțiile de terapie intensivă sunt copleșite.

 

Wesley Robinson, South Texas Health: ”Săli de conferinţă.. avem pacienţi la terapie intensivă duşi în secţiile de chirurgie şi au nevoie de echipament şi monitorizare atentă. Dar astea sunt lucruri pe care nu le avem în acest moment.”

 

Pablo Loredo, South Texas Health: ”Toată lumea e extenuată şi pacienţii de-aici sunt foarte bolnavi.”

 

Dr. Anthony Fauci: ”Aşa cum vedeţi în această prezentare, ţara mea, Statele Unite sunt în mijlocul unei probleme foarte serioase”.

 

Pe de altă parte, în Florida, statul cu cel mai mare număr de noi infectari, s-a redeschis parțial parcul de distracții Disney. În prima zi, parcarea a fost ticsită de mașini. E drept că s-au luat măsuri de prevenție, iar autoritățile locale își justifică decizia prin argumente economice.

 

Primarul Dan Gelber, Miami Beach: ”Avem 1.800 de pacienţi cu COVID în acest moment. E cel mai ridicat bilanţ din mai multe puncte de vedere. Sunt aproape 400 de oameni la terapie intensivă şi aproape am atins propriul record în ceea ce priveşte ventilatoarele.”

 

Tocmai de aceea, criticii redeschiderii susțin însă că localnicii s-au "împușcat singuri în picior".

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult