Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Alertă în gara din Strasbourg. Un tren în care se aflau și europarlamentari români a fost evacuat. FOTO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sute de europarlamentari și membri ai cabinetelor acestora, care au plecat joi de la Strasbourg către Bruxelles, au avut o călătorie cu peripeții. Mulți dintre cei care se aflau în gară spun că au auzit explozi.

Locomotiva trenului în care abia urcaseră a fost invadată de fum. Garnitura respectivă fusese închiriată de Parlamentul European ca să permită angajaților de la Bruxelles să facă drumul pentru sesiunea plenară de la Strasbourg. Toți pasagerii au fost evacuați. Printre ei s-au numărat și eurparlamentari români.

Nicu Ștefănuță, europarlamentar: „Noi eram toți în tren și ni s-a dat un semnal să evacuăm în acel moment trenul, am simțit miros de fum și conform declarațiilor altor colegi văzuseră flacără la locomotivă. Nu știm, având în vedere că e tren electric, dacă e incendiu de baterie sau dacă este altă cauză. Toată lumea a fost evacuată din tren, toate trenurile au fost oprite, în acest moment pompierii își fac treaba. Suntem în afara gării, vedem exteriorul gării, cum e și normal, nu trebuie să stai acolo.” Reporter: „Cam câte persoane au fost evacuate?” Nicu Ștefănuță, europarlamentar: „Probabil câteva sute, spre 1.000... ochiometric. Sunt pompierii și câțiva polițiști. Nu s-a panicat nimeni, nu s-a împins nimeni, am procedat cum se procedează în astfel de cazuri.”

Aproximativ 20 de pompieri au fost trimişi joi, în jurul orei locale 15.00, în gara din Strasbourg.

Se pare că trenul implicat este trenul special închiriat de Parlamentul European pentru a permite personalului din Bruxelles să călătorească spre şi de la sesiunile plenare.

Acesta transportă în principal asistenţi parlamentari şi funcţionari publici.

Conform serviciilor de urgenţă, peronul a fost evacuat ca măsură de precauţie.

Acest incident a provocat probleme de trafic pe întreaga reţea feroviară spre şi dinspre Strasbourg.

Imediat dup[ incident, oamenii care se aflau în gară au scris pe rețelele de socializare că au auzit explozii în gara din Strasbourg.

Pelle Geertsen, secretar de presă al unui europarlamentar danez, a scris pe X, postând şi o fotografie, că mulţime de pompieri sunt în gara din Strasbourg, dar foarte puţine informaţii despre ce s-a întâmplat. Are loc o evacuare haotică a unui tren, iar oamenilor li s-a spus să îşi lase bagajele la bord şi să plece abia după ce majoritatea plecaseră deja cu tot cu bagaje, conform News.ro.

Un alt ofiţer de presă de la Parlamentul European, Emmanuel Foulon, postase anterior că a fost o explozie la locomotiva trenului care urma să transporte deputaţi europeni şi personal de la Strasbourg la Bruxelles. „Originea este încă necunoscută. Pasagerii sunt chemaţi să se "refugieze" în tunel. Gara este paralizată, pompierii sunt chemaţi de urgenţă”.

El a revenit ulterior cu o postare şi a spus că nu se văd ambulanţe, ceea ce înseamnă că nu sunt răniţi, iar incidentul a fost probabil de natură tehnică, deşi perimetrul de securitate pare să se lărgească în gară.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult