Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rușii au pierdut în războiul din Ucraina peste 210 ofițeri. Pregătirea unui pilot ia 14 ani și 14 milioane de dolari

Peste 20% dintre soldații ruși confirmați morți în timpul războiului din Ucraina sunt ofițeri, inclusiv 10 colonei, 20 locotenenți-colonel, 31 de maiori și 155 de ofițeri subalterni, relatează BBC.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina, ultimele informații. Ziua 47

BBC a reușit să verifice identitățile celor 1.083 de militari ruși uciși în Ucraina, raportați official de autoritățile locale sau de presa rusă, scrie The Guardian.

Rusia și-a pierdut unii dintre cei mai buni specialiști ai săi, inclusiv trupe de elită, cum sunt piloții de luptă cu înaltă calificare și unii comandanți experimentați, susține Olga Ivshina, corespondent BBC.

 

Citește și
Război în Ucraina, ziua 36. Bombardamentele continuă, dar trupele ruse încep să nu mai execute ordinele
O profesoară din Rusia a fost arestată după ce elevii săi au turnat-o că făcea comentarii împotriva războiului din Ucraina

 

În plus, aproximativ 15% din toate pierderile rusești confirmate în Ucraina sunt parașutiști din unități care sunt considerate elita armatei ruse.

Pregătirea unui pilot pricpeut costă între 4 și 14 milioane de dolari

Pregătirea unui parașutist în Rusia necesită mai mulți bani și timp în comparație cu un infanterist. Este nevoie de 5 ani și cel puțin 10.000 de dolari pentru a pregăti un locotenent de infanterie în Rusia.

Pentru alte specialități, prețurile cresc până la 60.000 de dolari pentru un tânăr ofițer.

Iar pregătirea unui pilot de luptă priceput presupune până la 14 ani de instrucție și între costuri între 4 și 14 milioane de dolari.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult