Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia vrea să interzică adopția copiilor ruși de către cetățeni din ”țările ostile”

Deputaţi ruşi au introdus luni un proiect de lege în Camera inferioară a Parlamentului în vederea interzicerii adopţiei copiilor ruşi de către cetăţeni din ”ţări ostile”, relatează Reuters.

”Trimiterea copiilor noştri să fie crescuţi în «ţări ostile» este o lovitură aplicată viitorului naţiunii”, apreciază iniţiatorii textului, potrivit News.

Lista rusă cu ”ţări ostile” a fost extinsă după ce Occidentul a impus Rusiei sancţiuni din cauza invaziei şi Războiului din Ucraina.

Pe listă apar Statele Unite, Regatul Unit, toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), dar şi Japonia şi Coreea de Sud.

Rusia a interzis adopția copiilor ruși în SUA în 2012

Proiectul de lege prevede o ridicare a interdicţiei adopţiilor în cazul în care ţările vizate îşi încetează ”acţiunile ostile” faţă de Rusia.

Citește și
vanzare cumparare copii
Închisoare până la șapte ani pentru cei care încearcă să vândă sau să cumpere copii, potrivit unui proiect adoptat de Senat

Rusia a interzis adoptarea copiilor ruşi în Statele Unite în 2012, printr-o lege controversată, denumită ”legea Dima Iakovlev”, numele unui copil rus care a murit din cauza neglijării după ce a fost adoptat de către o familie americană.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult