Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia, vizată de un scenariu de antrenament militar al Marii Britanii

Peste 5.500 de soldaţi au luat parte la cel mai amplu exerciţiu britanic ai ultimilor zece ani, scenariul implicând răspunsul Marii Britanii la un atac inițiat de Federația Rusă asupra Europei de Vest, relatează The Sun.

La manevre au mai luat parte 200 de vehicule militare, şase nave şi opt avioane de luptă Typhoon, cea mai mare parte a lor desfășurându-se în deșertul din Oman - țară în care Marea Britanie are o bază militară.

În cadrul scenariului a fost simulat o confruntare cu tancuri ruseşti model T-72, dar şi un atac amplu cibernetic asupra Federaţiei Ruse.

Foto: Tanc T-72

În acelaşi timp însă, oficialii britanici s-au arătat îngrijoraţi de capabilităţile reduse ale armatei britanice de a răspunde la potenţiale atacuri ale Rusiei cu rachete nucleare Trident - ce au o rază de acțiune de peste 11.000 de kilometri.

Citește și
exercițiu de alarmare IGSU
Nou exerciţiu de verificare a sistemelor de avertizare-alarmare a populaţiei, miercuri

În plus, Șeful Statului Major al Apărării, generalul Sir Nick Carter, a identificat Federaţia Rusă drept "cea mai mare ameninţare" la adresa Marii Britanii.

Foto: Avioane Typhoon

Exerciţiul a costat 100 de milioane de lire sterline şi a venit în contextul unor relaţii deja tensionate cu Rusia pe fondul recentului caz Skripal, precum şi al atacurilor cibernetice efectuate de câţiva agenţi GRU - între timp prinşi şi expluzați.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult