Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia susține că "discuțiile de pace vor începe atunci când Kievul va recunoaște realitatea"

Președinta Consiliului Federației Ruse, Valentina Matviyenko, a declarat, miercuri, că Rusia va negocia cu Ucraina doar atunci când "Kievul va recunoaște realitățile existente în prezent".

Ea a sugerat că președintele ucrainean Volodimir Zelenski nu va fi convins să înceapă discuții de pace în timpul vizitei sale în Statele Unite.

Matviyenko a insistat, de asemenea, că nu vor avea loc noi mobilizări în Rusia, afirmând că "acest subiect nu a fost niciodată abordat și nu se află deloc pe ordinea de zi". Ea a repetat că "operațiunea militară specială" a Moscovei se va încheia atunci când obiectivele sale vor fi atinse și că nu se discută despre nicio dată anume, potrivit Baha.com.

Zelenski: „Sfârșitul războiului este atunci când ne recâștigăm pământul și ne aflăm la granițele noastre”

De partea cealaltă, Volodimir Zelenski a declarat că războiul cu Rusia se va încheia atunci când Ucraina își va elibera toate teritoriile și își va restabili integritatea teritorială.

În același timp, Zelenski a declarat, în timpul unui interviu acordat celebrului prezentator TV David Letterman, că desfășurarea războiului va depinde de ajutorul militar, deoarece o creștere a livrării de arme poate accelera ofensiva armatei ucrainene, potrivit Obozrevatel.

Citește și
trupe rusia, ucraina
Rusia a început să transfere trupe și echipamente în sudul Belarusului până la granița cu Ucraina | Video

Potrivit lui Zelenski, recucerirea tuturor teritoriilor ucrainene va marca sfârșitul războiului împotriva Rusiei. Președintele a subliniat că problema încheierii războiului este acum una dintre cele mai importante.

"Sunt o persoană responsabilă și înțeleg ce înseamnă pentru oameni să audă când se termină războiul. Pentru că aceasta este principala problemă. Eu nu mă joc cu astfel de lucruri. Pentru noi, sfârșitul războiului, indiferent cum sună, indiferent dacă cineva crede sau nu acest lucru. Sfârșitul este atunci când ne recâștigăm pământul și ne aflăm la granițele noastre", a declarat Zelenski.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult