Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia și Ucraina, schimb de cadavre ale soldaților uciși în război. Dovada că forțele Kievului au suferit pierderi mari

Rusia și Ucraina au anunțat, vineri, că au schimbat trupurile a 590 de soldați căzuți la datorie, în cel mai recent schimb cunoscut public între cele două țări aflate în război. 501 dintre ei sunt ucraineni.

Moscova a primit trupurile a 89 de soldați, a raportat site-ul de știri RBC, citându-l pe deputatul rus Shamsayil Saraliyev, membru al unui grup parlamentar dedicat așa-numitei „operațiuni militare speciale” a Rusiei în Ucraina.

Prin proiectul soldaților capturați, dispăruți sau uciși, Guvernul de la Kiev a declarat că trupurile au fost recuperate în regiunile Donețk și Luhansk din sud-estul Ucrainei, precum și în regiunea Kursk din vestul Rusiei, unde forțele Kievului au lansat o incursiune transfrontalieră pe 6 august.

De partea cealaltă, Moscova nu a oferit vreo reacție în privința acestui schimb. Kievul, între timp, a repatriat 501 cadavre, potrivit Comandamentului ucrainean de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război.

Ucraina a declarat anterior că speră să localizeze și să identifice mai mult de 24.000 de soldați ucraineni dispăruți.

Citește și
putin kim soldati
Primele imagini cu militari nord-coreeni îmbrăcați în uniforme rusești. Trupele lui Kim Jong Un, gata să lupte în Ucraina

Ucraina a repatriat trupurile a 501 soldați care au murit luptând împotriva Rusiei, a anunțat la 18 octombrie Comandamentul de coordonare pentru tratamentul prizonierilor de război, potrivit publicației independente rusă The Moscow Times.

Convențiile de la Geneva prevăd că persoanele care și-au pierdut viața în timpul războiului au dreptul la o înmormântare demnă. Peste 2.800 de cadavre și rămășițe ale unor soldați căzuți la datorie au fost identificate de Ucraina până la începutul lunii martie, a declarat Ombudsmanul Dmytro Lubinets.

Potrivit sediului, corpurile celor 489 de soldați au fost recuperate din regiunea Donețk, șapte din regiunea Luhansk și patru din regiunea Zaporojie. Încă un cadavru a fost adus de la o morgă din Rusia, notează ucrainenii de la The Kyiv Independent.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult