Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia și-ar fi doborât propriul avion de luptă aflat în misiune de bombardament deasupra Ucrainei

Există rapoarte neconfirmate conform cărora un avion rusesc a fost doborât sâmbătă deasupra regiunii Donețk din Ucraina, posibil într-un incident de foc prietenos.

Aeronava rusă lansase bombe aeriene ghidate asupra pozițiilor ucrainene și a fost doborâtă de propriile trupe la sol, potrivit ziarului Ukrainska Pravda, citat de Newsweek.

Imaginile difuzate pe rețelele de socializare au arătat un avion lovit în aer de o rachetă și rămășița unui avion după ce s-a prăbușit la sol, deși nu este clar dacă acestea au fost luate din același incident. Un fost consilier al Ministerului Afacerilor Interne al Ucrainei a sugerat că aeronava doborâtă a fost fie un avion de sprijin la sol Su-25, fie o dronă Hunter S-70.

Citând o sursă din cadrul forțelor aeriene ucrainene, Ukrainska Pravda a raportat că un avion rusesc a fost doborât deasupra Donbasului într-un incident de „friendly fire” („foc prietenos” - n.trad., atunci când militarii trag din greșeală în propriii camarazi/aliați).

Avion sau dronă

Ziarul a afirmat că avionul a fost lovit în timp ce lansa bombe glide, dispozitive explozive mari, dar ieftine, care au fost utilizate pentru a devasta apărarea ucraineană. Bloggerii militari ruși au raportat, de asemenea, că unul dintre avioanele lor a fost distrus, deși unele detalii rămân neclare.

Citește și
Mike Pompeo, în carantină după un contact cu o persoană pozitivă la COVID-19
Mike Pompeo, fost șef al CIA, a căzut în capcana ruşilor. Cum au reușit „regii păcălelilor” telefonice să-l ducă de nas

Anton Gerashchenko, fost consilier al ministrului ucrainean al afacerilor interne, a distribuit pe X imagini cu avionul distrus, adăugând: „Au apărut videoclipuri online care arată un Su-25 rusesc care s-a prăbușit în regiunea Donețk.

„Există informații neconfirmate conform cărora ar fi putut fi vorba de foc prietenos din partea rușilor înșiși”.

Gerashchenko a declarat ulterior că aeronava ar fi putut fi „o dronă rusească Hunter S-70 care ar fi efectuat un zbor de recunoaștere”, citând un canal militar rusesc Telegram.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult