Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia repatriază copiii jihadiștilor din Siria. Mii de ruși luptă pentru gruparea teroristă Stat Islamic VIDEO

Rusia a anunţat repatrierea din Siria a 34 de copii ai jihadiştilor din gruparea Statul Islamic (SI), în colaborare cu autorităţi siriene şi kurde, relatează AFP.  

”Copii ruşi în patria lor”, s-a felicitat duminică pe Telegram comisarul însărcinat cu drepturile copiilor la Kremlin, Maria Lvova-Belova, vizată de un mandat de arestare al Curţii Penale Internaţionale (CPI) - împreună cu Vladimir Putin - cu privire la ”deportare” de minori ucraineni.

”Sunt 34, cu vârste cuprinse între 4 şi 16 ani”, a anunţat ea şi a postat imagini în care apar copii deţinuţi de mai mulţi adulţi în apropierea şi în exteriorul unui avion în culorile Rusiei.

Maria Lvova-Belova le mulţumeşte, în această postare, ”liderilor” sirieni ”pentru susţinere” şi ”părţii kurde” pentru o ”cooperare umanitară”.

Citește și
LIVE UPDATE. Război în Ucraina, ziua 32. Osetia de Sud trimite soldaţi în sprijinul ocupanților ruși
Deținuții ruși trimiși să lupte în Ucraina se întorc acasă și comit atrocități. „Ei nu ar trebui să trăiască printre noi”

”Bebeluşii şi adolescenţii care trăiau în tabere de refugiaţi în regiunea Trans-Eufrat sunt dați părinţilor lor”, îşi exprimă ea bucuria.

Peste 4.500 de ruși luptă pentru ISIS

”Vom continua această muncă. Sunt gata documente în vederea întoarcerii altor 150 de copii”, anunţă ea, fără să ofere alte detalii.

Repatrieri ale unor femei şi copii au avut loc rar, în ultimii ani, din cauza reticenţei ţărilor străine, mai ales în Occident, de a primi persoane afiliate Statului Islamic.

Rusia a decis, în 2017, să repatrieze în mod sistematic copiii jihadiştilor.

Peste 4.500 de ruşi - originari în principal din Caucaz - au luptat alături de SI, iar Rusia este una dintre primele ţări care au organizat repatrieri atât din Siria, cât şi Irakul vecin.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult