Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia refuză să acopere riscurile asociate întreținerii aeronavelor după ce Airbus și Boeing s-au retras din țară

Compania Națională de Reasigurare a Rusiei nu mai consideră accidentele rezultate din întreținerea sau repararea de proastă calitate a aeronavelor drept un eveniment asigurat, scrie ziarul Kommersant, conform DW.

Compania Națională de Reasigurare a Rusiei (RNRC) refuză să acopere riscurile asociate întreținerii aeronavelor în Federația Rusă pe fondul suspendării sprijinului din partea concernului european Airbus și a corporației americane Boeing. Despre aceasta a relatat luni, 4 iulie, ziarul Kommersant, citând surse din sectorul aviației și asigurărilor.

RNRC a încetat să considere accidentele rezultate din întreținerea sau reparațiile de calitate proastă ca un eveniment asigurat.

Acest lucru se datorează faptului că, potrivit acordurilor anterioare cu partea europeană, reparațiile ar fi trebuit să fie efectuate de producătorul aeronavelor, un dezvoltator sau o organizație certificată de acesta.

Însă atât Boeing cât și Airbus au anunțat supendarea asistenței tehnice acordate clienților din Rusia la scurt timp după declanșarea „operațiunii militare speciale” pe 24 februarie.

Majoritatea aeronavelor folosite de companiile aeriene rusești sunt produse de cele două companii.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult