Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia își va trimite criminalii din închisori pe frontul din Ucraina. Proiectul de lege care le-ar putea anula pedepsele

Criminalii ruși ar putea fi eliberați din închisoare și condamnările lor ar putea fi anulate în schimbul servirii în efortul de război al Moscovei în Ucraina, conform unui nou proiect de lege elaborat de senatori.

Proiectul de lege le-ar permite oficial celor condamnați pentru anumite categorii de infracțiuni să îndeplinească serviciul militar în schimbul eliberării anticipate, a renunțării la condamnări sau a pedepselor reduse, a declarat, joi, Olga Kovitidi, senatoare care reprezintă Crimeea anexată ilegal, într-o postare pe Telegram. Kovitidi, împreună cu colegii săi din Comitetul Consiliului Federației pentru Legislația Constituțională și Construirea Statului, a fost responsabilă de elaborarea proiectului de lege, potrivit Politico.

Kovitidi a spus că legea se va aplica celor care au comis infracțiuni de „gravitate mică și medie”. Cei care au fost condamnați pentru că au convocat sau au participat la mitinguri antiguvernamentale, au discreditat forțele armate ruse sau au cerut sancțiuni împotriva Moscovei nu ar fi eligibili, a spus senatorul.

Rusia s-a străduit să schimbe curentul războiului, Kievul lansând o contraofensivă de succes luna trecută și luând înapoi mii de kilometri din teritoriul ucrainean deținut de trupele Moscovei. Ca răspuns, președintele rus Vladimir Putin a anunțat ceea ce el a numit o „mobilizare parțială” a rezerviștilor, ceea ce a dus la un protest public semnificativ (după standardele rusești).

Au circulat videoclipuri și rapoarte despre Grupul Wagner, o rețea de mercenari și armata privată de facto a lui Putin, care încearcă să convingă prizonierii să lupte în război, dar noua legislație deschide calea pentru o recrutare mai deschisă.

Citește și
rusi
România a devenit parte a echipei internaționale JIT, care investighează crimele de război comise de Rusia

Potrivit cotidianului rus de știri Vedomosti, există informații despre că „mii de prizonieri cu pedepse neexecutate pentru diverse crime, inclusiv grave” au fost trimiși în linia frontului.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult