Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia încearcă să repete în Ucraina fenomenul Holodomor, genocidul prin înfometare al lui Stalin (The Atlantic Council)

Your browser doesn't support HTML5 video.

"Atacurile necontenite asupra infrastructurii energetice a Ucrainei reprezintă represaliile noastre la atacul ucrainean cu drone împotriva flotei ruse din Crimeea. Și nu este tot ce putem face, este loc de mult mai rău", a transmis Vladimir Putin.

Iată comentariul sfidător al președintelui Rusiei, după ce Kievul și împrejurimile au rămas mai bine de 24 de ore fără curent, apă și comunicații. Invazia Rusiei întră acum într-o nouă etapă. Putin ridică miza și "amenință direct, întreaga populație civilă ucraineană", cred experții occidentali, citați într-un articol cutremurător, intitulat: "Vrea Putin să-i înghețe pe ucraineni, până la moarte?".

Indiferent ce planuri aveau, luni, locuitoriii capitalei ucrainene, forțați de împrejurări, și le-au schimbat drastic. Au stat la cozi imense pentru apă de băut ori să-și încarce telefoanele, în stațiile de metrou. Nu c-ar fi avut conexiune.

Rusia a lansat luni dimineață 55 de rachete de croazieră, 22 de rachete S-300 şi drone de luptă asupra unor instalații energetice ucrainene. Atacurile au lăsat fară apă 80% din populația capitalei Kiev, în timp ce 350.000 de locuinţe nu aveau curent electric.

Magazine alimentare, farmacii, cafenele ori stații de benzină, toate au rămas închise.

Citește și
militari afgani
Rusia recrutează forțele de comando afgane, care au fost antrenate de SUA, pentru a lupta în Ucraina

Autoritățile locale au suplimentat numărul autobuzelor pentru a ține locul tramvaielor și troleibuzelor.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Fiecare atac rusesc asupra țintelor civile nu face decât să simplifice și să accelereze consensul internațional cu privire la responsabilitatea Rusiei. Iar fragmentele de rachetă căzute pe teritoriul Moldovei nu fac decât să ne aducă aminte cât de important e să ne apăram uniți împotrivă rusismului care nu recunoaște nici granițele, nici valorile umane”.

Ucraina se teme că ar putea avea din nou loc genocidul Holodomor

În vremuri de pace, lipsa serviciilor esențiale ar însemnă Apocalipsa. Nu acum, nu în Ucraina.

În prag de iarnă, oficiali de la Kiev avertizează că a fost deja epuizat stocul de echipamente necesare reparării rețelelor avariate, după ce, în octombrie, loviturile rusești au distrus o treime din capacitatea energetică a Ucrainei.

Doi experți în spațiul post-sovietic atrag atenția, în prestigioasa revistă The Atlantic Council, că ucrainenii percep privațiunile actuale drept o "repetare a genocidului" comis în anii '30 de sovietici împotriva Ucrainei. Tragedia poartă numele Holodomor, adică moarte prin înfometare. De data asta, militarizarea iernii de către Kremlin este menită să declanșeze fenomenul Holodomor, ceea ce înseamnă moarte prin îngheț.

Noua salvă de atacuri, precum și suspendarea mecanismului privind exportul grânelor ucrainene, sunt parte din riposta Moscovei la ceea ce numește atacurile cu drone asupra flotei sale din Marea Neagră.

Vladimir Puțin, președintele Rusiei: „Da, bombardamentele sunt parte a răspunsului nostru, dar nu e tot ce putem face...”.

Putin a anunțat sfârșitul mobilizării parțiale

Pe de altă parte, Putin a anunțat oficial sfârșitul mobilizării parțiale: Ministerul Apărării a sugerat încheierea mobilizării. „Capitolul a fost închis”.

Doar ca să fie deschis un capitol nou. Rusia a început, miercuri, campania de încorporare de toamnă pentru satisfacerea serviciului militar obligatoriu, urmând să fie convocaţi în jur de 120.000 de tineri.

Comandamentul militar rus susţine că recruţii nu vor fi trimişi în Doneţk, Luhansk, și nici în regiunile Zaporojie şi Herson, teritorii recent anexate de Moscova.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult