Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Potrivit Moscovei, NATO își întărește potențialul militar în România, Polonia și în țările baltice. "O astfel de activitate este provocatoare", spun jurnaliștii ruși.

"Toate acestea au ca scop pregătirea aliaților pentru o potențială ciocnire cu țara noastră", a subliniat ministerul rus de Externe, conform căruia modernizarea bazei "Mihail Kogălniceanu" reprezintă un exemplu de militarizare a Europei de Est în zona Mării Negre.

Ministerul rus de Externe a precizat că va monitoriza acțiunile României, va evalua "riscurile emergente" și va ține seama de ele "în timpul planificării militare".

"Autoritățile române au promis anterior că vor investi 2,5 miliarde de euro în modernizarea bazei aeriene Mihail Kogălniceanu din județul Constanța. Acolo va fi și o tabără militară, care va putea găzdui zece mii de militari împreună cu familiile lor", notează RIA Novosti. Moscova a spus în repetate rânduri că NATO are ca scop o confruntare cu Rusia.

Citește și
Mihai Popșoi
Ministrul de Externe al Republicii Moldova: "Nu este vorba dacă Rusia vrea să ne încalce suveranitatea, ci dacă poate"
O bază transformată într-un veritabil oraș

Baza aeriană de la Mihail Kogălniceanu se va transforma într-un adevărat oraș după o investiție guvernamentală de aproape 2,5 miliarde de euro.

Va putea găzdui peste 10.000 de militari NATO, clădiri anexe, un spital și o școală și va deveni una dintre cele mai mari din Europa de Est. Peste 2.300 de hectare de teren arabil au fost expropriate și au început lucrări de extindere.

Timp de cinci ani, în zona bazei de la Mihail Kogălniceanu se vor construi alte structuri militare. Actuala pistă a aeroportului va fi dublată, deservită de depozite de combustibil și mai multe hangare pentru diferite tipuri de avioane de luptă și drone.

Lucrările au început în partea de sud a viitorului oraș militar, unde acum se construiesc drumuri de acces și o rețea electrică de mare capacitate. Totul, pentru un răspuns rapid, în caz de nevoie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult