Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia consideră că vizita lui Nancy Pelosi în Taiwan reprezintă "o provocare" și își exprimă sprijinul pentru China

Preconizata vizită a șefei Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, în Taiwan este „pe deplin o provocare”, iar o astfel de călătorie va pune Statele Unite în fața unei disensiuni cu Beijingul, a avertizat, marți, Kremlinul.

"Nu putem spune cu certitudine în acest moment dacă va ajunge sau nu acolo, dar totul despre acest turneu și posibila vizită în Taiwan este pe deplin provocator", a declarat, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, informează Reuters.

La rândul ei, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a afirmat că această vizită este o încercare provocatoare a Washingtonului de a exercita presiuni asupra Chinei, cu care Rusia a încheiat un parteneriat puternic în ultimii ani.

"Considerăm o posibilă vizită a lui Pelosi în Taiwan… o altă acțiune provocatoare a Statelor Unite, menită să exercite presiuni suplimentare asupra Beijingului. Rusia confirmă principiul 'o singură China' și se opune independenței insulei sub orice formă", a spus Zaharova.

Nancy Pelosi este așteptată să ajungă marți seară în Taiwan, în cadrul unui turneu asiatic, început luni la Singapore.

Citește și
nancy pelosi
Nancy Pelosi a ajuns în Taipei și a făcut primele declarații. Taiwanul anunţă incursiunea a zeci de avioane chineze

Beijingul consideră insula Taiwan ca parte a teritoriului său, care urmează să fie reunificată, cu forţa, dacă este necesar, şi a avertizat în mod repetat Washingtonul împotriva unei vizite a lui Pelosi, care ar fi percepută drept o provocare majoră.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult