Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Discuţiile de pace dintre Rusia şi Ucraina vor fi reluate miercuri seara

Your browser doesn't support HTML5 video.

A doua rundă de negocieri, de la începutul războiului, între ruși și ucraineni ar trebui să aibă loc miercuri. Rusia a trimis deja delegația către localitatea ținută, deocamdată, secretă.

Citește aici LIVE UPDATE | Războiul din Ucraina. Ultimele informații

„Delegaţia noastră va fi pregătită să continue discuţiile”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Ucraina nu a confirmat deocamdata dacă va participa. Și, exact ca și la prima rundă de discuții, rușii au continuat atacarea țării vecine, iar acum desfășoarș exerciții cu submarine nucleare și deplasări de rachete din Siberia.

Luni, la primele negocieri, am știut și că s-au tinut la Gomel, în Belarus, la graniță, am avut confirmări că ambele delegații participă, ba chiar și poze de la sosire.

Citește și
refugiati
Situația refugiaților din Ucraina. România are în grijă 18.000 de copii ucraineni

Acum, aproape nimic. Știm doar că rușii se duc, însă nu știm unde e locul acesta secret și nici dacă Ucraina trimite sau nu negociatori. Turcia deja anunțase că miza negocierilor de azi, dacă vor avea loc, e una mică. Cerințele rușilor sunt inacceptabile pentru ucraineni, recunoașterea anexarii Crimeei, de exemplu.

Exact ca și la primele negocieri, când a bombardat fără oprire ținte în Ucraina, și acum Rusia sfidează. De data asta întreaga comunitate internațională. Moscova a organizat exerciții in Marea Barents cu submarine nucleare, plecate din Murmansk. Sub pretextul unor exerciții navale pe vreme rea.

În paralel, în estul extrem al Siberiei, Rusia face exerciții cu repoziționarea rachetelor nucleare inter-continentale. Pretextul este verificarea camuflajului acestor platforme mobile, niște camioane speciale, pe care sunt instalate rachetele nucleare.

Vestea bună este că măcar nu au mobilizat bombardierele strategice, capabile să ducă arme nucleare, pentru că asta ar fi însemnat escaladarea tensiunilor la un nivel și mai ridicat, decât în momentul în care Putin a anunțat duminică ridicarea nivelului de alertă pentru forțele sale nucleare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult