Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina

Forţele ruse au preluat controlul asupra celei de-a doua mari centrale electrice din Ucraina şi fac o "redesfăşurare masivă" de trupe în trei regiuni din sud, a afirmat un consilier prezidenţial ucrainean.

Forţele sprijinite de Rusia au declarat miercuri că au capturat intactă centrala electrică Vuhlehirsk, care datează din perioada sovietică şi este alimentată cu cărbune, în ceea ce reprezintă primul câştig semnificativ al Moscovei în mai bine de trei săptămâni.

Oleksei Arestovici, un consilier al preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski, a confirmat capturarea centralei din estul regiuniii Doneţk, dar a spus că este doar "un avantaj tactic micuţ" pentru Rusia.

Redesfăşurarea de trupe ruseşti în sud pare să fie o schimbare de la ofensivă la apărare strategică, a adăugat el, trupele fiind trimise spre zonele Melitopol, Zaporojie şi Herson.

Ucraina a arătat clar că intenţionează să recâştige oraşul Herson, din sud, care a căzut în mâinile Rusiei în primele zile ale războiului.

Citește și
zelenski 3 mai
Zelenski afirmă că Ucraina va ajuta Europa „să reziste presiunii energetice ruse”

Oleksei Danilov, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, a scris anterior pe Twitter că Rusia concentrează "numărul maxim de trupe" în direcţia Herson, dar nu a oferit detalii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult