Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a pregătit un pachet de sancțiuni reciproce împotriva Occidentului: „Le cunoaștem bine punctele slabe”

Kremlinul a pregătit un pachet de sancțiuni reciproce împotriva statelor occidentale care au impus restricții împotriva Rusiei din cauza operațiunii militare din Ucraina, a declarat președintele Consiliului Federației Ruse, Valentina Matviyenko (foto).

"În ceea ce privește sancțiunile reciproce, acestea, bineînțeles că au fost pregătite. Ele nu vor fi o oglindă a sancțiunilor împotriva Rusiei, dar cunoaștem bine punctele slabe ale Occidentului. De asemenea, am pregătit un întreg pachet, o întreagă serie de potențiale sancțiuni care să fie aplicate împotriva statelor care au declarat sancțiuni împotriva Rusiei", a declarat Matviyenko, potrivit TASS.

"Occidentul are și el o mulțime de puncte sensibile", a adăugat Valentina Matviyenko.

Având în vedere amenințarea constantă cu sancțiuni din partea Occidentului, Rusia a reușit să se pregătească bine pentru noile sancțiuni, a spus Matviyenko.

"Guvernul rus a angajat în avans toate mecanismele de siguranță, a calculat toate amenințările venite din partea sancțiunilor și măsurile de protecție pentru țară", a explicat Matviyenko.

Citește și
soldat Ucraina, sacrificiu
Un soldat ucrainean s-a sacrificat și s-a aruncat în aer, ca să oprească tancurile Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, într-o intervenție televizată, că, la cererea liderilor republicilor din Donbass, a luat decizia de a desfășura o operațiune militară specială pentru a proteja oamenii "care suferă de opt ani de abuzuri și genocid din partea regimului de la Kiev". Liderul rus a subliniat că Moscova nu intenționează să ocupe teritorii ucrainene.

La clarificarea evoluțiilor în desfășurare, Ministerul rus al Apărării a dat asigurări că trupele rusești nu vizează orașe ucrainene, ci se limitează la lovirea chirurgicală și incapacitarea infrastructurii militare ucrainene. Nu există niciun fel de amenințări la adresa populației civile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult