Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rusia a dat liber la "invazie". Finlanda anunță că va lua măsuri după ce numărul persoanelor care solicită azil a crescut

Finlanda înregistrează o creştere a numărului de solicitanţi de azil din ţări terţe care sosesc la punctele sale de trecere a frontierei cu Rusia.

În acest context, ministrul finlandez de Interne a anunțat, marți, că țara sa se pregăteşte să "ia măsuri" pentru a gestiona situaţia, informează Reuters, citată de Agerpres.

"Numărul (solicitanţilor de azil) a crescut semnificativ într-un timp scurt. Autorităţile ruse au schimbat modul de lucru pentru a permite călătoria în Finlanda în pofida unei lipse de documente, ceea ce înseamnă intrare ilegală", a declarat presei Rantanen.

Ministerul de Interne va pregăti o propunere care să le permită oficialilor să limiteze traficul la graniţă sau închiderea unor puncte de frontieră, a menţionat ea.

Circa 60 de solicitanţi de azil au sosit dinspre Rusia începând de luni dimineaţa, potrivit autorităţii finlandeze pentru protecţia graniţelor, ceea ce contrastează cu totalul de 91 veniţi fără documentele necesare între 1 august şi 12 noiembrie, conform aceleiaşi autorităţi.

Citește și
vladimir putin
Putin consideră absurdă suspiciunea că Rusia se află în spatele unui sabotaj al gazoductului dintre Finlanda şi Estonia

Finlanda, nou stat membru NATO, are o graniţă de 1.340 de kilometri cu Rusia, care constituie totodată graniţă externă a Uniunii Europene.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult