Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Robert Fico, premierul Slovaciei, a fost împușcat. Politicianul, transportat în stare critică la spital

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit într-un schimb de focuri de armă și a fost transportat la spital, anunță Associated Press. În prezent, starea de sănătate a prim-ministrului este gravă.

Premierul populist al Slovaciei, Robert Fico, a fost rănit prin împușcare în orașul Handlova și a fost transportat de urgență la un spital din regiune.

Rapoartele locale spun că a fost apoi transportat cu elicopterul la un spital din apropiere, înainte de a fi transportat ulterior la un alt spital din Banska Bystrica, la est de Handlova, notează BBC.

(sursa foto: AFP)

Într-un mesaj postat ulterior pe pagina de Facebook a lui Robert Fico, personalul său a declarat că acesta a fost împușcat de mai multe ori și că "în prezent se află într-o stare care îi pune viața în pericol".

Citește și
robert fico
Premierul slovac Robert Fico: O serie de state NATO și UE vor să trimită trupe în Ucraina. ”Mai multe nu pot să spun”

Aceștia au precizat că a fost transportat la Banksa Bystrica deoarece avea nevoie de o intervenție chirurgicală urgentă. Următoarele câteva ore vor fi critice, se arată în mesaj.

Incidentul a avut loc în orașul Handlova, la aproximativ 150 de kilometri nord-est de Bratislava, potrivit presei locale, citată de Associated Press. Un suspect a fost reținut, a precizat sursa citată.

"Era o mulțime de oameni care așteptau afară și unul dintre ei a început să tragă. A fost imediat reținut, iar agenții de securitate l-au luat pe prim-ministru. Potrivit informațiilor noastre, trăgătorul ar fi trebuit să îl vizeze chiar pe prim-ministru", a relatat un reporter al publicației slovace HN Online.

Imagini cu prim-ministrul slovac Robert Fico transportat la mașină după ce a fost împușcat de mai multe ori într-o tentativă de asasinat.

Un suspect în vârstă de 71 de ani a fost arestat la faţa locului, potrivit presei locale. Acesta a tras patru sau cinci focuri de armă asupra premierului. 

Cum s-a produs tentativa de asasinat asupra lui Robert Fico

Un martor declară Reuters că a auzit mai multe împuşcături şi că a văzut un bărbat reţinut de poliţişti.

El declară că a văzut oficiali din domeniul securităţii împingând pe cineva într-o maşină şi plecând în trombă.

Contactat de Reuters, Guvernul slovac nu a reacţionat imediat, anunță News.ro.

Premierul Robert Fico a fost împuşcat în Handlova şi a fost transportat la spital, potrivit Denik N.

S-au tras focuri de armă în faţa Casei de Cultură, unde era reunit guvernul, când premierul a venit printre oameni.

Reporterul Denník N, Daniel Vražda, nu a văzut incidentul, dar se afla în apropiere şi a auzit mai multe focuri de armă. El a văzut apoi cum prim-ministrul a fost ridicat de la sol de către gărzile de securitate şi urcat într-o maşină şi dus departe.â

Potrivit martorilor care se aflau la faţa locului, Fico s-a îndreptat spre oamenii care îl salutau şi atunci au fost trase mai multe focuri de armă. Fico a căzut apoi la pământ.

Presupusul atacator a fost imobilizat şi reţinut de poliţie. Poliţia a izolat zona din jur, iar centrul comunitar a fost evacuat. Gărzile de securitate au avut grijă de siguranţa celorlalţi membri ai guvernului.

Zuzana Čaputová, preşedinta Slovaciei, a condamnat atacul brutal asupra premierului Robert Fico şi a declarat că îi doreşte însănătoşire grabnică, relatează Reuters.

"Sunt şocat şi îngrozit de împuşcarea premierului Robert Fico în Handlova", a declarat şi Michal Šimečka, din partea opoziţiei (Slovacia Progresistă). "Condamnăm fără echivoc şi cu fermitate orice violenţă", a adăugat el. Parlamentul şi-a anulat şedinţa.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult