Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Restaurantul în care mâncarea este adusă la masă de un robot. De ce se tem clienții

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe măsură ce restaurantele și barurile din Marea Britanie se adaptează la noile restricții impuse de autorități din cauza virusului COVID-19, există un loc unde clienții pot servi masa fără să-și facă griji legate de distanțarea socială.

Pentru a livra alimentele și băuturile la mese, sunt folosiți roboți. Localul pare desprins din filmele de science-fiction şi este primul de acest gen deschis în Regatul Unit.

Robot-chelner: "Bună! Numele meu este Ella. Sper să aveţi parte de o experienţă minunată la "Robotazia"."

Aici, roboții nu sunt doar pe post de decor, ci livrează fără probleme și specialitățile culinare, atent pregătite de bucătari. Personajele inter-galactice au fost construite din materiale reciclabile, chiar de către proprietarul localului. Toată munca sa a durat nu mai puţin de cinci ani, dar a meritat din plin spune bărbatul, care, deşi restaurantul a fost deschis recent, are deja clienţi fideli.

Joy Gittens, fondator Robotazia: "În primul rând oamenii mă întreabă: "Mâncarea îmi va fi livrată chiar de un robot?" Da! Sunt şi unii oameni care cred că mâncarea va fi... o doamnă chiar m-a întrebat "Vor fi implantate microcipuri?" Sau alţii cred că mâncarea e încălzită la cuptorul cu microunde. În schimb, sunt uimiţi de gustul preparatelor, dar sunt mai surprinși să vadă un robot care aduce mâncarea, spunându-le să fie atenți (că frige)."

Citește și
Coaste de porc
Românii mănâncă tot mai multă carne de porc. Cum fac față restaurantele cererii tot mai mari

Cei 4 chelneri robotizați ai restaurantului sunt ajutați din "culise" de 10 angajați, dar când ajung la mesele clienților, aceștia trebuie să își ia singuri mâncarea și băuturile servite pe tavă.

Mark Swannell, co-fondator: "Copiilor le place aici pentru că nu sunt multe locuri unde poți merge și să ai un robot care să le aducă mâncarea la masă. În plus, pentru că acest robot vorbește, cei mici au parte de interacțiune. Altora le poţi atinge braţele astfel încât după ce au livrat comanda, robotul respectiv vă va cere să îi atingeţi braţul și va reveni (să strângă). "

Patronul localului are planuri de extindere. Pe viitor vrea să aibă un recepționer robot care să îi conducă pe clienți la mese și un altul care să poată umple halbele cu bere.

Începând de azi, barurile și restaurantele din Marea Britanie trebuie să se închidă la ora 10 seara. Regula nu va fi o problemă în cazul acestui local al cărui program de funcționare este de la ora prânzului până la 9 seara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult