Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Restaurantele vegane care trec pe carne, după ce patronii lor au realizat un lucru. ”Facem asta pentru umanitate”

Un cunoscut restaurant vegan din Los Angeles a trecut la meniurile de carne, după ce proprietara și-a dat seama că orientarea ei nu ajută cu nimic mediul. Este doar ultimul de pe o lungă listă de localuri vegane care au trecut pe carne în ultimii ani.  

Un cunoscut restaurant vegan din Los Angeles a decis să treacă la preparate de carne, lactate și ouă, după ce proprietara lui s-a răzgândit între timp asupra credinței sale că dieta vegană este cea mai bună pentru mediu, scrie Business Insider.

Iar potrivit LA Times, acesta este doar ultimul de pe o lungă listă de restaurante vegane din orașul american care au trecut pe carne ori s-au închis pur și simplu, în ultimii ani.

Sage Vegan Bistro funcționa din 2011 și s-a extins între timp în alte două locații, datorită succesului de care s-a bucurat în rândul veganilor.

Proprietara Mollie Engelhart, care e și chef în restaurantul său, a decis acum să renunțe la meniul vegan și să treacă la cel clasic, bazat pe carne, lactate și ouă. Totul după ce și-a dat seama că dieta vegană pe care o urma și o susținea nu ajută, de fapt, cu nimic mediul.

Citește și
generatia x adulti
Tinerii europeni sunt dispuși să renunțe la mașini și să aibă mai puțini copii, ca să salveze planeta

Redenumit Sage Regenerative Kitchen & Brewery, restaurantul se va concentra în schimb pe sprijinirea practicilor de agricultură regenerativă, o mișcare condamnată de PETA.

Studiile științifice nu confirmă beneficiile agriculturii regenerative

„Asta înseamnă că vom trece de la un meniu bazat în totalitate pe plante la o proteină de înaltă calitate din fermele regenerative”, a anunțat proprietara.

”Pentru unii, acest lucru poate părea șocant sau supărător, dar dacă vă uitați la ultimii șapte ani ai vieții mele și, pe măsură ce am trecut în agricultura regenerativă pentru a servi hrana de cea mai înaltă calitate clienților mei, am început să învăț atât de multe despre sol și natură”, a spus Engelhart.

„Cred că următorul pas înainte este agricultura regenerativă și pentru ca aceasta să avanseze, trebuie să fie la ordinea zilei, trebuie să fie în conversațiile noastre de zi cu zi”, a continuat ea. „Acesta este modul meu de a contribui la asta, de a oferi oamenilor opțiuni”, a adăugat Engelhart.

Agricultura regenerativă își propune să abordeze criza climatică prin refacerea solurilor degradate și sechestrarea carbonului, deși opiniile cu privire la impactul asupra mediului variază.

O analiză academică din 2022 realizată de William H. Schlesinger, un fost președinte al Institutului Cary de Studii Ecosisteme, a constatat că practicile asociate cu agricultura regenerativă nu ar putea duce la o „sechestrare netă mare de carbon organic în sol”.

Schlesinger a remarcat, de asemenea, că unele practici au dus chiar la propriile emisii de dioxid de carbon în atmosferă.

”Facem această schimbare pentru umanitate și Pământ”

Mollie Engelhart a declarat pentru LA Times că s-a simțit „vulnerabilă” când a anunțat schimbarea și că s-a pregătit pentru „vitriolul” care urma să fie aruncat asupra ei. Iar acel ”vitriol” a venit repede. PETA a acuzat restaurantul că „servește carne, lactate și ouă spălate de orice urmă de umanitate” și a descris schimbarea drept o trădare față de animale. „Și asta chiar de Ziua Pământului, nici mai mult, nici mai puțin!”, a mai spus PETA.

Jayde Nicole, o personalitate vegană, a descris schimbarea ca fiind „îngrozitoare”, în timp ce Hannah Weseloh, o influenceră vegană, a asemănat anunțul cu un „doliu după o moarte”.

Engelhart și-a apărat însă alegerea și a spus că a programat anunțul pentru Ziua Pământului pentru că „facem această schimbare pentru umanitate și Pământ”.

Ea a mai spus pentru LA Times că și considerentele financiare au influențat decizie, în condițiile în care restaurantele sale nu au mai fost profitabile din 2020.

„Restaurantele mele s-au luptat cu adevărat pentru supraviețuire, ca atâtea restaurante după pandemie”, a spus Engelhart.

The LA Times a raportat că mai multe restaurante vegane din LA au trecut la încorporarea cărnii în meniuri în ultimii ani, invocând factori financiari, în timp ce multe altele și-au închis complet porțile.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult