Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Republica Moldova a expulzat un reprezentant al ambasadei ruse la Chişinău, după atacul cu rachete de luni

Un reprezentant al ambasadei Rusiei la Chişinău a fost declarat persona non grata şi va trebui să părăsească teritoriul țării, a anunţat luni, Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova (MAEIE).

Decizia, care a fost comunicată în după-amiaza zilei de 31 octombrie ambasadorului Federaţiei Ruse la Chişinău, Oleg Vaşneţov, a fost luată după ce în dimineaţa zilei de luni o rachetă rusească a căzut în apropiere de un sat din nordul Republicii Moldova, informează Agerpres.

MAEIE a subliniat în faţa ambasadorului rus că atacurile cu rachete asupra Ucrainei escaladează în continuare riscurile de securitate, iar cetăţenii Republicii Moldova resimt tot mai mult efectele dezastruoase ale războiului.

A fost subliniat că atacurile asupra infrastructurii energetice ucrainene generează inclusiv ameninţări tot mai mari pentru securitatea energetică a Republicii Moldova, se mai arată în comunicatul MAEIE.

Luni dimineaţă, o rachetă doborâtă de sistemul antiaerian ucrainean a căzut în extremitatea de nord a localităţii Naslavcea din Republica Moldova, aflată la graniţa cu Ucraina. Nu au fost raportate victime, dar mai multe geamuri ale unor locuinţe din Naslavcea au fost sparte, se arată într-un comunicat al MAI din Republica Moldova.

Citește și
batran badanta
Tânără din Moldova condamnată în Italia după ce a încercat să-l jefuiască pe bătrânul de care avea grijă. Ce obsesie avea

Autorităţile ucrainene au informat că luni dimineaţă a avut loc un atac rusesc cu drone asupra barajului Dnestrovsc 1, de pe teritoriul Ucrainei, la o distanţă de 10 km de barajul Naslavcea.

Atacul rusesc nu a afectat barajul, dar au fost atacate componentele electrice aferente barajului ucrainean. Autorităţile ucrainene au anunţat că nu există pericol de inundaţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult