Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reprezentant OMS: Pandemia din Europa este într-o situație ''foarte îngrijorătoare"

Directorul regional al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Hans Kluge, a descris miercuri epidemia de coronavirus în Europa drept "foarte îngrijorătoare".

Acesta a îndemnat guvernele să acorde "o atenţie deosebită" înainte de a lua măsuri de relaxare, pentru a controla răspândirea COVID-19.

"O creştere dramatică a cazurilor de-a lungul Atlanticului distorsionează ceea ce rămâne o imagine foarte îngrijorătoare în Europa", a declarat dr. Hans Kluge, director regional al OMS pentru Europa, într-un briefing de presă virtual. "Mai avem încă un drum lung de parcurs la maraton", a notat el.

La rândul său, dr. Bruce Aylward, consilier superior al directorului general al OMS, care s-a întors dintr-o vizită într-una dintre ţările cel mai puternic lovite, Spania, a spus că este prea devreme pentru a vorbi despre optimism, dar că epidemia acolo "cu siguranţă încetineşte".

Ce țări din Europa se pregătesc să iasă din izolare

 

Citește și
coronavirus
Studiu: Noul coronavirus se poate transmite de la mamă la copil în timpul sarcinii

Germania, Austria, Cehia și Marea Britanie sunt primele țări europene care se pregătesc să iasă, treptat, din izolare. Măsura este menită să combat criza economică declanșată de pandemia de Covid-19.

Germania va începe să implementeze de pe 19 aprilie o listă de măsuri care să fie puse în aplicare după ieșirea țării din izolare, prin redeschiderea magazinelor și școlilor din anumite regiuni ori relaxarea controlui la frontier, dar cu păstrarea regulilor de distanțare social.

La nivel global, decesele provocate de noul virus se apropie de 80.000.

12.000, doar în Statele Unite, unde sunt și peste 380.000 de bolnavi.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult