Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regizorul Costa Gavras, nevoit să îşi dezmintă propriul deces, la televiziunea publică elenă

Cineastul franco-grec Costa Gavras, în vârstă de 85 de ani, a fost nevoit să infirme joi, pentru postul public de televiziune din Grecia (ERT), o informaţie care anunţa decesul său.

Știrea a fost anunţată de mai multe publicații internaţionale, în urma unui mesaj fals publicat pe Twitter, informează AFP, potrivit Agerpres.

Contactat prin telefon de jurnaliştii de la ERT, Costa Gavras a spus că a fost vorba despre "o glumă de prost gust".

Falsa ştire a fost publicată joi în jurul orei 12.00 GMT pe un cont fals (neverificat) de Twitter al noului ministru grec al Culturii, Myrsini Zorba, şi a fost preluată imediat de numeroase companii mass-media din lumea întreagă - inclusiv de Washington Post.

Ministerul Culturii din Grecia, contactat prin telefon de AFP, a dezminţit acea ştire, subliniind că ministrul elen "nu a publicat astăzi niciun mesaj pe contul lui oficial de Twitter, nici pe cel personal".

Citește și
guardians
Regizorul seriei "Guardians of the Galaxy" a fost concediat de Disney din cauza unor mesaje despre viol

Regizorul - care și-a luat numele scurt Costa Gavras după ce adevăratul nume, Constantinos Gavras, a fost combinat din greșeală la finalul unuia dintre primele sale filme - a fost considerat una dintre vocile cele mai provocatoare, inclusiv politic, pe scena internațională a cinema-ului.

La apogeul carierei sale - de la sfârșitul anilor 1960 până în anii 1980 - Costa-Gavras a fost în avangarda filmelor care au reflectat fermentarea politică contemporană, aducând o estetică anti-instituție unui public mai larg - mai notează Washington Post.

Junta militară din Grecia anilor 1967-1974 a fost expusă în filmul ”Z” (1969), care a s-a deschis cu mesajul: ”Orice asemănare cu persoane reale și evenimente nu este o coincidență. Este intenționat”.

Filmul ”Z” - de la cuvântul grecesc ”Zei” (el trăiește) - a câștigat premiul Oscar pentru cel mai bun film străin.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult