Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regina Rania, declarație curajoasă despre războiul din Orientul Mijlociu: „Nu este autoapărare dacă ești o forță de ocupație”

Regina Rania a Iordaniei a făcut o declarație publică curajoasă cu privire la escaladarea violenței dintre Israel și Palestina.

În vârstă de 53 de ani, regina Rania a Iordaniei a avut o reacție suprinzătoare pe rețelele de socializare, în ceea ce privește conflictul din Orientul Mojlociu: „Nu este autoapărare dacă ești o forță de ocupație”.

Ea a continuat apoi să distribuie o serie de videoclipuri sfâșietoare cu femei și copii care suferă din cauza bombardamentelor din Gaza, inclusiv o mamă care își ia rămas bun de la copilul ei decedat, informează publicația australiană Nine.

Reacția reginei a venit pe fondul amenințărilor privind invazia terestră a Israelului în Gaza, ca răspuns la raidul mortal de la graniță al militanților Hamas din weekend.

Citește și
Atbaryan
Demisie la nivel înalt în Israel, după o decizie a Guvernului. "O risipă de bani publici"

Regina Rania s-a născut în Kuweit din părinți refugiați palestinieni. În 1991, în timpul primului Război din Golf, aceștia au fost nevoiți să părăsească Kuweitul și s-au stabilit în capitala Iordaniei, Amman.

Situația umanitară din Gaza, "dezastruoasă"

Declarația reginei și imaginile împărtășite pe rețelele de socializare celor 10 milioane de urmăritori ai săi, urmează unei conferințe de presă între soțul ei, regele Abdullah al II-lea, și președintele palestinian Mahmoud Abbas, care a avut loc joi.

Ambii lideri au cerut măsuri pentru a preveni o deteriorare a crizei din Gaza și au condamnat ceea ce au numit "pedeapsa colectivă" aplicată de Israel palestinienilor.

Miercuri, regele Abdullah a declarat că regiunea nu se va "bucura de stabilitate, securitate sau pace" fără un stat palestinian suveran pe teritoriul capturat de Israel. O soluție cu două state este singura opțiune, a spus el.

Situația umanitară din Gaza este "dezastruoasă", cu alimente și apă în cantități limitate și care "se epuizează rapid", a declarat Brian Lander, adjunctul șefului pentru situații de urgență al Programului Alimentar Mondial al ONU (PAM).

Regele Abdullah și Abbas au făcut apel, de asemenea, la comunitatea internațională să exercite presiuni asupra Israelului pentru a permite crearea unor coridoare umanitare în Gaza pentru a permite accesul alimentelor și ajutoarelor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult