Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regina Criptomonedelor, pe lista FBI pentru top 10 cei mai căutați infractori. Cum își înșela victimele cu miliarde de dolari

Ruja Ignatova, cunoscută și sub denumirea de „Regina Criptomonedelor”, a fost plasată în top 10 cei mai căutați infractori de către FBI.

Agenții federali o acuză că ar fi convins investitori din toată lumea să investească în OneCoin, „moneda care nu are de fapt nicio valoare”, potrivit Europol.

Aceasta ar fi folosit schema de fraudă pentru a-și înșela victimele cu 4 miliarde de dolari, scrie BBC.

„Regina Criptomonedelor” este dată dispărută din 2017 - când oficialii din SUA au semnat un mandat de arestare pe numele ei.

OneCoin este o așa-zisă criptomonedă care, începând cu 2014, oferea cumpărătorilor comision dacă vindeau moneda mai multor persoane.

Însă FBI spune că OneCoin nu avea nicio valoare și că nu a fost niciodată protejată de tehnologia blockchain folosită de alte criptomonede.

Citește și
bitcoin
Piața criptomonedelor s-a prăbușit, dar experții nu își pierd speranța: „Bitcoin-ul și-a mai revenit din morți”

„Și-a cronometrat schema perfect, valorificând speculațiile frenetice din primele zile ale criptomonedelor”, spune Damian Williams, procuror federal din Manhattan.

FBI anunță o recompensă de 100.000 de dolari pentru orice informație care ar conduce la arestarea Rujei Ignatova, care este acuzată de 8 infracțiuni, inclusiv fraudă electronică și fraudă a valorilor mobiliare.

Ruja Ignatova este singura femeie din top 10 cei mai căutați oameni.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult