Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Regele Charles îşi încheie primul turneu regal înaintea funeraliilor reginei Elisabeta a II-a

Regele Charles al III-lea îşi încheie, vineri, în Ţara Galilor, turneul în Regatul Unit, cu trei zile înaintea funeraliilor mamei sale, regina Elisabeta a II-a.  

Fosta suverană va fi înmormântată luni, în abaţia Westminster din Londra. Va urma un eveniment restrâns de familie la capela Saint George a castelului Windsor.

Ceremoniile oficiale au început în 8 septembrie, la castelul Balmoral din Scoţia, unde Elisabeta a II-a a decedat la vârsta de 96 de ani.

Charles al III-lea s-a retras, joi, la reşedinţa sa rurală Highgrove, însă continuă să lucreze.

Regele Charles întâmpină probleme încă de la începutul domniei

Vineri, Charles și Camilla urmau să meargă la Cardiff pentru a participa la o slujbă religioasă şi la o recepţie cu politicienii locali.

Citește și
regele Charles
Alimentul interzis de regele Charles al III-lea în bucătărie. Ce nu au voie bucătarii să cumpere niciodată

În faţa castelului din Cardiff este anunţată o manifestaţie antimonarhică. De asemenea, se pare că 25.000 de galezi au semnat o petiţie prin care se cele ca prințul William să nu primească titlul de prinţ de Wales (Ţara Galilor).

Regele a trecut deja prin toate parlamentele ţărilor care formează Regatul Unit, respectiv Anglia, Scoţia, Irlanda de Nord şi Ţara Galilor.

AFP notează că regele Charles al III-lea se confruntă cu probleme considerabile încă de la începutul domniei.

În Scoţia există o puternică mişcare de independenţă, iar în Irlanda de Nord persistă tensiunile dintre comunitatea protestantă unionistă, pro-britanică, şi republicanii irlandezi catolici.

Charles al III-lea a făcut cu demnitate primii paşi ca suveran. Cu toate acestea, în ultimele zile, regele a fost surprins de mai multe ori în timp ce părea nervos și iritat de situațiile în care se afla.

Conform AFP și Agerpres, unii consideră că, la 73 de ani, Charles are doar un rol de tranziţie către domnia fiului său, William. Regele este văzut însă şi ca un promotor al modernizării, dornic să reducă anvergura monarhiei. El va trebui să gestioneze pe viitor şi crizele din familia regală.

Funeraliile reginei Elisabeta a II-a

Zeci de mii de oameni vin să îşi prezinte ultimele omagii la Londra.

Luni dimineaţa, Elisabeta a II-a va fi condusă pe ultimul drum, către Westminster, unde vor avea loc funeraliile de stat, primele de la moartea lui Winston Churchill, premierul decedat în 1965.

Vor participa circa 2000 de invitaţi, şefi de stat şi de guvern, nobili din întreaga lume. Regina va fi înhumată în capela Saint George, lângă tatăl ei, regele George al VI-lea, şi soţul ei, prinţul Philip, decedat anul trecut.

În capitala britanică sunt aşteptaţi milioane de oameni. Funeraliile secolului au fost pregătite în detaliu timp de 20 de ani, dar efortul logistic şi de securitate este imens.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult