Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Record zilnic de cazuri de Covid-19 pe glob. Povestea unei gravide care a intrat în comă

În lume a fost doborât un nou record de infectări cu Covid-19. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 260.000 de cazuri, iar în total pe plan mondial s-a ajuns la 13,8 milioane de bolnavi, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cele mai afectate ţări rămân în continuare Statele Unite, Brazilia şi India. În timp ce mulţi tineri americani ignoră pericolul şi participă la petreceri ca să ia virusul, alţii trec prin clipe de coşmar şi sunt gata să îşi sacrifice viaţa pentru cea a copilului lor.

O tânără din statul american New Hampshire a trecut prin momente delicate după ce s-a îmbolnăvit de Covid-19 şi a intrat în comă. Tânăra era şi însărcinată, astfel că doctorii au adus copilul pe lume deşi mama era conectată la aparate.

Femeie: „Este ceva extraordinar. Sunt recunoscătoare că sunt în viaţă.”

Aflată în cea de a şasea lună de sarcină, ea s-a dus la spital pentru că avea o tuse uscată, însă doctorii i-au dat teribila veste.

Citește și
coronavirus
Centre de recuperare pentru pacienții vindecați de Covid-19. Cu ce probleme au rămas

Femeie: „Am avut de ales între mine şi viaţa fiicei mele, şi am ales-o pe a ei, şi în acel moment am început să plâng.”

Înainte să fie intubată şi plasată în comă indusă timp de trei săptămâni, ea le-a cerut doctorilor să îi salveze copilul.

Când s-a trezit din comă, o avea alături pe micuţa Victoria, care era sănătoasă deşi venise pe lume prematur. Mama şi fiica au rămas în spital pentru câteva zile.

Femeie: „Până acum, ea s-a luptat, se luptă în continuare. Este un pic bolnavă, însă este ca mine: o luptătoare.”

La polul opus se află însă zeci de tineri americani pentru care această boală cumplită pare o distracţie şi care participă la petreceri special pentru a se infecta cu Covid-19.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult