Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția simpatizanților ISIS, după atacul din Strasbourg. Atacatorul ar fi frecventat grupuri de islamiști

Suporterii grupării Stat Islamic sărbătoreau, în noaptea de marți spre miercuri, atacul din Strasbourg.

Aceștia au lăudat pe canalele de Telegram gestul atacatorului, potrivit unui site care monitorizează rețelele sociale folosite de jihadiști. Cu toate acestea, până în prezent atacul nu a fost revendicat, informează Le Figaro.

Primarul orașului Strasbourg a anunțat în cursul nopții un nou bilanț al atacului de marți seara: „patru morți și 12 răniți, între care trei sau patru în stare critică”. Anterior, prefecura anunțase 12 răniți, dintre care 6 grav și 6 cu răni minore, cât și 2 decese, potrivit Le Figro și BFM TV.

Potrivit unor surse citate de Le Figaro, autorul atacului ar fi fost identificat drept Cherif C., un bărbat născut în 1989, calificat de autorități drept „un risc pentru securitate”.

BFM TV relatează că acesta le era cunoscut seviciilor de informații, numele lui apărând pe o „fișă S”. Aceasta este un document folosit de autorități pentru a marca indivizii considerați o amenințare serioasă la aresa securității naționale. Litera S avine de la „securitatea statului” și este cel mai ridicat nivel de avertizare care se poate deschide pe numele unui atacator. Astfel, autoritățile pot supraveghea, dar nu pot aresta indivizii vizați de astfel de alerte.

Citește și
Atac strasbourg
Cine este atacatorul din Strasbourg. Are 29 de ani și era considerat „un risc pentru securitate”

Televiziunea mai relatează și că acesta frecventa grupuri de islamiști radicaliști din Strasbourg.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult