Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Minskului după ce Polonia a anunțat că două elicoptere belaruse au intrat în spaţiul său aerian

Ministerul Apărării din Belarus a negat că elicopterele sale militare au încălcat, marți, spațiul aerian al Poloniei, așa cum a anunțat Varșovia.

Minskul susține că este doar un pretext al Poloniei pentru a justifica consolidarea prezenței militare la frontiera cu Belarus.

„Acuzațiile privind încălcarea frontierei poloneze de către elicopterele Mi-24 și Mi-8 ale Forțelor Aeriene și Forțelor de Apărare Aeriană din Belarus sunt exagerate și făcute de conducerea militară și politică poloneză pentru a justifica concentrarea de forțela granița cu Belarusul", a transmis ministerul pe canalul său de Telegram, potrivit France24.

 BREAKING:

Guvernul polonez a acuzat marți că două elicoptere belaruse au intrat în spaţiul aerian polonez, un incident care are loc în contextul unei creşteri a tensiunilor de-a lungul frontierei acestui stat membru NATO cu aliata Rusiei, relatează News.ro.

Autorităţile de la Varşovia au anunţat că urmează să consolideze prezenţa militară poloneză de-a lungul frontierei polonezo-belaruse.

Varşovia l-a convocat pe diplomatul belarus cu cel mai înalt rang în Polonia, pentru a-şi exprima protestul.

Ministerul polonez al Apărării anunţă că a informat NATO cu privire la acest incident.

Polonia şi Lituania, cu care se învecinează, şi-au exprimat îngrijorarea după ce mercenari din gruparea paramilitară rusă Wagner a sosit în Belarus, în urma unei rebeliuni militare efemere împotriva Kremlinului la sfârşitul lui iunie.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult