Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția Irakului după loviturile de răzbunare americane. „O situație nedorită cu consecințe dezastruoase”

Loviturile americane constituie o "încălcare a suveranităţii irakiene", a criticat sâmbătă, un purtător de cuvânt al prim-ministrului irakian Mohamed Shia al-Sudani, exprimându-şi temeri faţă de consecinţele acestora pentru securitatea Irakului.

Generalul Yehia Rasool, purtătorul de cuvânt al prim-ministrului irakian, a confirmat "atacuri aeriene conduse de Statele Unite" împotriva sectorului Al-Qaim, la graniţa cu Siria, şi a altor "zone de frontieră irakiene".

Aceste atacuri sunt "o ameninţare care va atrage Irakul şi regiunea" într-o situaţie nedorită,"cu consecinţe dezastruoase pentru securitatea şi stabilitatea Irakului şi a regiunii", a adăugat oficialul irakian.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, John Kirby, a precizat mai devreme că guvernul de la Bagdad a fost avertizat înaintea atacurilor efectuate de SUA împotriva unor ţinte din Irak care au legătură cu Iranul.

SUA au lansat lovituri asupra unor miliţii pro-iraniene din Irak şi Siria

Armata americană a precizat într-un comunicat că a lovit diverse ţinte, inclusiv centre de comandă şi control, rachete şi depozite de drone, precum şi instalaţii logistice şi de aprovizionare cu muniţie.

Atacurile au lovit peste 85 de ţinte şi s-au folosit peste 125 de muniţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult