Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția călătorilor după ce austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest

Your browser doesn't support HTML5 video.

Austriecii au deconectat toate trenurile maghiare de la sistemul feroviar din Europa de Vest, unele cu plecare din România.

Compania feroviară austriacă a luat acesată decizie drastică în contextul întârzierilor excesive, înregistrate pe liniile directe maghiare, care tranazitează rețeaua feroviară din vestul continentului.

De luni, Compania feroviară austriacă nu mai permite trenurilor maghiare să-și continue drumul spre vestul Europei, din cauza întârzierilor mari pe care le acumulau în drum spre Viena. Inclusiv trenuri care plecau din România sunt vizate de această măsură drastică.

Călător: „Aveam deja o întârziere de 20 de minute în Sighișoara. Până aici, trenul ăsta a întârziat 90 de minute, iar conductorul le-a spus tuturor să coboare din tren”.

Toți călătorii care aveau tren direct de la Budapesta spre Munchen, de exemplu, sau spre orașe austriece ca Linz sau Salzburg, vor fi nevoiți să coboare la Viena și să-și continue călătoria cu alte trenuri, sau cu alte mijloace de transport

Citește și
Doi morți după ce trenul a luat în plin o căruță, în Vaslui. Familia implicată pare urmărită de un blestem
Doi morți după ce trenul a luat în plin o căruță, în Vaslui. Familia implicată pare urmărită de un blestem

Călător: „Controlorul ne-a spus că ar trebui să ne transferăm în Viena, pentru că trenul merge doar până acolo. I-am arătat semnul care spune că merge la Munchen, dar mi-a arătat și el, pe telefon, că trenul merge doar până la Viena”.

Compania feroviară austriacă susține că a avertizat, în repetate rânduri, că întărzierile trenurilor maghiare dau peste cap programul pe căile ferate din Austria.

Călător: „Pe acest fir, peste un milion de pasageri circulă în fiecare an. Bine fac, pentru că (trenul) e mijlocul de transport cel mai prietenos cu mediul atunci când călătorești de-a curmezișul Europei, iar această linie e poarta Ungariei în Europa”.

Unele garnituri care întârzie în drumul spre Austria și Germania pleacă din România, iar în ultimul an au fost înregistrate mai multe incidente, din cauza unor defecțiuni sau din cauza unor incidente petrecute pe calea ferată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult