Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Reacția ambasadorului rus în sală, după discursul lui Zelenski de la ONU: „încă o scenă de concert”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Aflat în fața Consiliului de Securitate al ONU, Volodimir Zelenski a spus că „Rusia trebuie forțată să aleagă pacea”. Liderul urmează să-i prezinte, joi, președintelui Joe Biden așa numitul „plan al Ucrainei pentru victorie”.

Între timp, una dintre principalele solicitări ale Kievului, adică aprobarea de a lovi cu rachete cu rază lungă de acțiune în Rusia, a fost refuzată de cancelarul german.

Volodimir Zelenski și-a făcut apariția în fața Consiliului de Securitate al ONU îmbrăcat în haine militare. A denunțat faptul că Rusia continuă să țintească resursele energetice ale Ucrainei și a criticat Iranul și Coreea de Nord că furnizează arme Moscovei.

„Rusia preferă să rămână mută sau să mintă legat de faptul că dronele și rachetele sale au fost găsite în spațiul aerian al Poloniei, al Moldovei și al României. Putin a încălcat atât de multe norme și reguli internaționale încât nu se va opri singur. Rusia trebuie forțată să aleagă pacea” a spus Volodimir Zelenski.

La reuniune a participat și ambasadorul rus la ONU. Oficialul a acuzat țările occidentale că au transformat consiliul într-un spectacol.

Citește și
Volodimir Zelenski
Zelenski: „Suntem mai aproape de sfârșitul războiului decât credem”. Liderul Ucrainei spune de ce se teme Putin acum

Vasâli Nebenzia, ambasadorul rus la ONU: „Singurul motiv din spatele convocării acestei întâlniri este acela de a oferi lui Volodimir Zelenski încă o scenă de concert în Consiliul de Securitate al ONU. "

Înaintea unei întâlniri cu Zelenski, la New York, cancelarul german Olaf Scholz a insistat că nu va permite Ucrainei să lovească adânc pe teritoriul Rusiei cu arme germane de precizie și bătaie lungă.

Olaf Scholz, cancelarul german: „Este clar că suntem întotdeauna foarte concentrați în privința sprijinului nostru (pentru Ucraina), ceea ce este necesar și ajută cu adevărat. Dar am luat câteva decizii în ceea ce ne privește, care, pentru mine, sunt, de asemenea foarte clare. Acestea includ faptul că Germania nu va ridica restricțiile pentru arme cu rază lungă de acțiune. Ridicarea restricțiilor nu este compatibilă cu poziția mea personală.”

Astfel, cancelarul Scholz refuză să furnizeze Ucrainei rachetele germane de croazieră Taurus, care au o rază de circa 500 de kilometri. Acest lucru "ar presupune un risc ridicat de escaladare" cu Rusia, indiferent de deciziile altor aliați din NATO - a insistat Scholz.

Între timp, pe frontul din estul Ucrainei se dau lupte grele. Forțele ruse încearcă să ia cu asalt orașul Vuhledar, care a rezistat până acum atacurilor armatei lui Vladimir Putin.

Și orașul Harkov, al doilea oraș ca mărime din regiune, continuă să fie bombardat. Un bloc a fost lovit de bombe ghidate. Cel puțin trei persoane au fost ucise și peste 30 rănite.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult