Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Războiul din Ucraina va duce la o creștere a numărului de infectări cu Covid-19. Ce legătură are cu Moldova

În timp ce Rusia continuă atacurile în Ucraina, liderii mondiali din domeniul sănătății avertizează: ”Cu siguranță va fi o creștere a Covid-19”. Unii activiști din regiune au văzut deja o răspândire a bolii, scrie CNN.

„Unii dintre voluntarii noștri s-au infectat cu Covid în timp ce ajutau în gestionarea refugiaților la frontieră sau în centrele de refugiați. Și pentru că atât în Moldova, cât și în Ucraina, rata de taxare este atât de scăzută, pandemia este încă activă”, a declarat Constanța Dohotaru, activistă implicată în problema refugiaților și care lucrează îndeaproape cu guvernul Republicii Moldova, afirmă CNN.

Rata de vaccinare împotriva Covid-19 în Moldova este de aproximativ 29%, iar în Ucraina este de circa 34%, potrivit Our World In Data.

Într-un briefing de presă de miercuri, oficialii Organizației Mondiale a Sănătății au mai spus că, pe măsură ce pandemia continuă, invazia Rusiei va avea un impact asupra răspândirii coronavirusului care cauzează Covid-19.

OMS: ”Cu siguranță va fi o creștere a Covid-19 în rândul populației din Ucraina”

"Din păcate, acest virus va profita de oportunități pentru a continua să se răspândească. Noi, ca organizație, recunoaștem că țările se află în situații foarte diferite, se confruntă cu provocări diferite. Există o mulțime de mișcări și refugiați asociate cu această criză", Maria Van Kerkhove, liderul tehnic al OMS pentru Covid-19.

Citește și
armata, ucraina
Război în Ucraina, ziua 16. Kuleba: „Putin nu este capabil să învingă armata ucraineană”

Într-o postare pe Twitter de joi, OMS a descris situația drept „criza de refugiați cu cea mai rapidă creștere din Europa de peste 75 de ani” și a precizat va „colabora îndeaproape cu autoritățile sanitare pentru a satisface nevoile refugiaților” și pentru a sprijini sistemul de sănătate al Ucrainei.

„Cu siguranță, va fi o creștere a Covid-19 în rândul populației din Ucraina, fără îndoială, pentru că — fără testare, fără acces la tratament, cu vaccinările oprite și o rată de vaccinare deja scăzută. Cred că aproximativ 34% sau 35% era rata de vaccinare înainte de conflict”, a declarat dr. Mike Ryan, directorul executiv al programului de urgență medicală al OMS.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult