Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Război sângeros dus de noul "El Chapo". Fostul polițist execută fără milă femei şi copii

Nemesio Cervantes, noul lord al drogurilor în Mexic, poreclit "El Mencho", a început un război violent împotriva cartelurilor rivale, fiind acuzat că omoară femei și copii, autoritățile vorbind despre o "pandemie".

"El Mencho", un fost polițist transformat în asasin, este considerat succesorul lui "El Chapo", după ce gruparea condusă de el - Cartelul Jalisco Noua Generație (CJNG) - a câștigat luptele duse cu carteluri rivale, reușind să-i îndepărteze și pe fii lui El Chapo de la conducerea Sinaloa, dar și pe locotenții acestuia, printre care și Ismael Zambada, zis El Mayo, acum în vârstă de 73 de ani.

Mai multe imagini în galeria foto

Cartelul condus de Nemesio Cervantes este specializat în producerea de metamfetamină și heroină și face trafic de tone de cocaină, fiind considerat cea mai de temut forță criminală din Mexic, deoarece funcționează ca o grupare paramilitară.

"El Mencho" a dus violența la alt nivel

 

Citește și
el chapo
Cum ar putea oamenii lui El Chapo să ia cu asalt cea mai securizată închisoare din SUA

Autoritățile mexicane susțin că succesorul lui Joaquin Guzman "El Chapo" a dus violența la un alt nivel.

Potrivit Daily Mirror, liderul criminal a executat fără milă femei gravide şi copii, numărul victimelor fiind de ordinul zecilor.

“Sunt foarte violenți. Vorbim de decapitări, dizolvarea corpurilor în acid, execuții publice, scoaterea inimii la propriu, uciderea de femei și de copii, folosirea de bombe împotriva oamenilor. Se întâmplă în fiecare zi. El Chapo era violent, dar El Mencho a dus violența la un alt nivel“, a declarat un agent DEA, Kyle Mori.

Pe măsură ce violența a scăpat de sub control în Mexic, politicienii țării au avertizat chiar că atacurilor împotriva femeilor au atins niveluri "pandemice".

Luna trecută, 44 de persoane, dintre care multe sunt femei, au fost găsite moarte într-un puț din statul Jalisco. Victimele erau ciopârțite, iar părți din corpurilor lor erau băgate în 119 de saci de plastic.

Uciderea femeilor a fost interzisă, potrivit unui cod al cartelurilor de droguri, însă se pare că oamenii conduși de "El Mencho" au încălcat acest cod.

În 2019, în Mexic au fost ucise 638 de femei, cele mai multe în războiul dintre traficanţii de droguri.

Potrivit lui Kyle Mori, Nemesio Cervantes se ascunde în munți. După capturarea lui El Chapo, Cervantes a devenit cel mai căutat infractor din lume, SUA oferind 10 milioane de dolari recompensă pentru capturarea lui.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult