Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Răspunsul Kremlinului, după ce SUA au spus că Putin ar fi prost informat de consilierii săi

Your browser doesn't support HTML5 video.

Serviciile de informații britanice și americane susțin că Rusia a evaluat în mod eronat situația reală din Ucraina.

Citește AICI cele mai noi informații despre războiul din Ucraina

Asta, deoarece comandanților militari le-ar fi frică să-i spună lui Valdimir Putin adevărul despre pierderile grele și evoluția situației din teren.

Reporter: "Dacă Putin are informații eronate, aşa cum susţin serviciile de informaţii ale SUA, ce înseamnă asta pentru războiul din Ucraina și pentru perspectivele negocierilor, în acest moment?" Kate Bedingfield, directorul de comunicare al Casei Albe: "Nu sunt purtătoarea de cuvânt a Kremlinului și nu pot ştii ce e în capul lui Vladimir Putin. Dar ce vă pot spune este că avem informaţii potrivit cărora Putin s-a simţit indus în eroare de conducerea armatei ruse, fapt care a dus la tensiuni persistente între Putin şi comandanţii lui militari. Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi cu privire la cât de prost se descurcă armata rusă şi la modul în care economia rusă este paralizată de sancţiuni. Asta, deoarece consilierilor săi de rang înalt le este prea frică să îi spună adevărul."

Şi şeful spionilor britanici - care a avut una dintre rarele sale interventii publice, în cursul unei vizite în Australia, spune că principalii consilieri ai preşedintelui Putin nu îi spun adevărul despre situaţia din teren. Astfel, nu e de mirare că la Moscova există o ... "evaluare greşită" a situaţiei din Ucraina, spune Jeremy Fleming, şeful agenţiei britanice de securitate.

Citește și
marina
Navele și elicopterele marinei militare verifică fiecare porțiune din Marea Neagră, în căutare de mine

Jeremy Fleming, directorul Centrului Guvernamental de Comunicații: “Am văzut soldați ruși fără arme şi muniţie, demoralizaţi, refuzând să îndeplinească ordinele, sabotându-și propriile echipamente, chiar doborând accidental un avion propriu. Credem că principalilor consilieri ai lui Putin le este frică să-i spună adevărul, ceea ce se întâmplă. Amploarea acestor erori de judecată, trebuie să fie cunoscută de regimul de la Kremlin”.

Kirby: "Dacă dl. Putin este dezinformat sau neinformat despre ceea ce se întâmplă în Ucraina, este armata lui, e războiul lui. El a ales războiul. Faptul că s-ar putea să nu aibă toate datele, să nu înţeleagă complet nivelul la care trupele sale dau greş în Ucraina... nu e liniştitor, ca să fiu sincer. Atunci, cum vor ajunge negociatorii săi la stabilirea unui acord durabil?"

Kremlinul a exprimat regrete si preocupari, pentru că la Washington se consideră că Putin este dezinformat în privinta performanțelor militare ale rușilor în Ucraina.

Dmitri Peskov: “Asta înseamnă că nici Departamentul de stat, nici Pentagonul nu au informații reale despre ce se întâmplă la Kremlin. Pur și simplu nu înțeleg ce se întâmplă la Kremlin, nu-l înțeleg pe președintele Putin, nu înțeleg mecanismul de luare a deciziilor”. Pe de altă parte, dacă Peskov nu vedea, miercuri, progrese după negocierile de la Istanbul, din China, Serghei Lavrov ne transmite altceva.

Sergei Lavrov, Russian Foreign Minister: “Considerăm rezultatul convorbirilor care au avut loc la Istanbul, marți, drept un pas pozitiv înainte. Încă nu avem un rezultat final. Dar negociatorii ucraineni au reafirmat că Ucraina va rămâne un stat fără arme nucleare, un stat neutru, care nu va face parte niciodată din NATO. Consider că acesta este un progres semnificativ”.

Ministrul turc de externe, Mevlut Cavusoglu, a spus că Turcia face eforturi pentru a-i reuni pe miniștrii de externe ucrainean și rus pentru discuții suplimentare, iar întâlnirea ar putea avea loc ... în termen de două săptămâni.

De la Beijing, Serghei Lavrov a anuntat o ordine mondială "multipolară, justă şi democratică" în parteneriat cu China.

Adjunctul lui Lavrov, Serghei Ryabkov, merge mai departe, afirmând că țările grupului asanumit BRICS - Brazilia, Rusia, India, China și Africa de Sud - vor servi drept "piatră de temelie a unei ordini mondiale emergente". De vreme ce, amintește Rybakov, aceste țări reprezintă aproape jumătate din populația lumii și o mare parte din PIB-ul mondial.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult