Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin le cere rușilor să se lase de băut. Ce le recomandă să facă în schimb

Vladimir Putin le-a cerut joi rușilor să se lase de băut și să se apuce în schimb de schi. Cetățenii ruși l-au putut vedea și asculta în direct pe președintele lor pe ecrane uriașe amplasate pe clădiri și în cinematografe.

Vladimir Putin le-a cerut joi rușilor să se lase de băut și să se apuce în schimb de schiat, scrie BBC.

„Nu mai beți, începeți să schiați”, a fost sfatul dictatorului adresat rușilor care îl ascultă, recunoscând preocupările legate de sănătatea populației. Preluând un slogan din epoca sovietică, Putin le-a cerut oamenilor să bea mai puțin alcool și să facă mai multă mișcare.

Totul face parte dintr-un proiect național numit „Viață lungă și fericită”, despre care el a spus că va îmbunătăți sănătatea națiunii și va crește speranța de viață de la 73 la 78 de ani.

Invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia a dus la o creștere a consumului de alcool în Rusia, care a ajuns la un nivel record de 2,3 miliarde de litri în 2023 și reia tendințele din epoca sovietică, potrivit think tank-ului Jamestown Foundation din SUA.

Citește și
vladimir putin
Putin a adus din nou în discuție riscul unui război nuclear: „Forţele nucleare strategice sunt gata de utilizare”
Rușii au putut urmări discursul lui Putin pe ecrane uriașe și în cinematografe

Putin a încurajat, de asemenea, companiile să investească în Rusia, în ciuda faptului că multe mărci internaționale au părăsit țara după ce a declanșat războiul din Ucraina.

Liderul de la Kremlin a spus că au venit „sute de mărci noi” și oamenii „au vrut să înceapă o afacere, au crezut în ei înșiși și în țara lor”.

Îndreptându-și atenția către evoluțiile tehnologice, roboții au fost în primul rând pe ordinea de zi, deoarece liderul a susținut că roboții industriali ar face Rusia una dintre cele 25 de țări lider în domeniu.

În întreaga țară, oamenii au putut urmări discursul lui Putin pe ecrane uriașe amplasate pe marile clădiri, iar cinematografele din 17 orașe rusești și-au deschis porțile celor care și-au dorit să-l asculte, gratuit.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult