Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin, ironizat de fostul președinte mongolez. Cât de mică era Rusia față de Imperiul Mongol. „Suntem o națiune pașnică”

Fostul președinte al Mongoliei, Tsakhia Elbegdorj, l-a ironizat pe președintele rus Vladimir Putin, după ce acesta a încercat să folosească istoria pentru a justifica invazia în Ucraina.

Putin a încercat în mod frecvent să amintească de frontierele istorice pentru a găsi un motiv al invaziei ruse în Ucraina, spunând că țara sa deține o parte din Ucraina, deși aceasta este un stat independent.

Tsakhia Elbegdorj, președinte al Mongoliei în perioada 2009-2017, și fost prim-ministru, a ironizat argumentul lui Putin.

Acesta a publicat pe contul său de Twitter câteva hărți prin care arată cât de mare a fost Impreiul Mongol care controla și părți din ceea ce astăzi este Rusia.

„După discursul lui Putin. Am găsit o hartă istorică a Mongoliei. Nu vă îngrijorați. Suntem o națiune pașnică și liberă”, a scris acesta.

În hărțile publicate de fostul președinte se poate vedea cât de mică era Rusia în secolul 15.

Imperiul Mongol a fost unul dintre cele mai mari din lume. Teritoriul său ocupa o parte bună din Eurasia și chiar din China și Rusia, dar și din Ucraina, potrivit Business Insider.

Astăzi, Mongolia este o țară mai mică, situată între Rusia și China, dar este încă una dintre cele mai mari națiuni din lume în ceea ce privește suprafața totală. Guvernul Mongoliei nu a sprijinit invazia rusă în Ucraina, dar nici nu a condamnat-o în mod clar. Însă Tsakhia Elbegdorj și-a exprimat deschis sprijinul pentru Ucraina.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult