Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Putin admite că armata sa atacă rețeaua energetică din Ucraina: „Da, o facem. Dar cine a început?”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Schimb de prizonieri între Rusia și Statele Unite. Baschetbalista americană Brittney Griner, aflată încă din februarie în detenţie, la Moscova, a fost eliberată.

Iar în loc a fost predat "Negustorul Morții", un traficant de arme rus închis de 12 ani în SUA.

Pe de altă parte, bombardamentele rusești continuă în Ucraina, iar Putin admite că este vizată rețeaua energetică. "Da, o facem. Dar cine a început?", a spus liderul rus, după ce a decorat militari la Kremlin.

Rușii lovesc mereu infrastructura energetică a Ucrainei. Până acum, în valuri succesive, au căzut peste 1.000 de rachete și proiectile, conform unui oficial de la Kiev.

Putin: „Este acum mult zgomot despre atacurile noastre”

Vladimir Putin, președintele Rusiei: „Este acum mult zgomot despre atacurile noastre asupra infrastructurii energetice a unei ţări vecine. Da, o facem... Dar cine a început? Cine a lovit podul Crimeei? Cine a aruncat în aer liniile electrice ale centralei nucleare de la Kursk (pe teritoriul rus, n.r.)?”.

Citește și
vladimir putin, avion
Planul de scăpare al lui Putin, divulgat. Unde va fugi liderul rus în cazul în care pierde războiul din Ucraina

Sub amenințarea constantă a penelor de curent, spitalele fac fața cu greu numărului mare de răniți, atât din rândul civililor, cât și al soldaților de pe front.

Cei mai mulți dintre soldații aduși aici, la acest spital din Kramatorsk, vin de pe frontul din Bahmut, unde acum se duc cele mai grele lupte.

Volodimir Zelenski, președintele Ucrainei: „Teroriștii încearcă în mod deliberat să lase în urmă cât mai multe capcane mortale - mine terestre îngropate, mine cu fire capcană, clădiri, mașini și infrastructură minate. Vorbim de peste 170.000 de kilometri pătrați de teritoriu periculos”.

Între timp, trupele ruse iau parte la exerciții tactice în Belarus, stârnind temeri că Moscova își presează aliatul să-și sporească implicarea în războiul din Ucraina. Președintele Alexandr Lukașenko insistă că Belarusul nu va intra în conflict, dar a ordonat trupelor sale să se desfășoare alături de forțele ruse în apropierea graniței cu Ucraina. Invocând ceea ce numește amenințările din partea Kievului și Occidentului.

Pe de altă parte, Rusia a anunțat eliberarea baschetbalistei Brittney Griner, arestată încă din februarie pe aeroport, la Moscova, după ce în bagajele ei a fost găsită o cantitate foarte mică de ulei de canabis.

La schimb, a fost dat cel supranumnit „Negustorul Morții”, infamul traficant de arme Viktor Bout, deținut într-o închisoare din America de 12 ani.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult