Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Purtătorul de cuvânt al MAE rus, ironic: Publicați programul pentru următoarele invazii. Aș vrea să îmi planific concediul

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, a cerut, în glumă, instituțiilor de presă americane și britanice să publice un program al „viitoarelor invazii” ruse în Ucraina pentru anul în curs.

Ea a făcut o glumă susținând că respectivele publicații dezinformează și că ar dori să știe când își poate planifica concediul.

"Aș dori să solicit canalelor americane și britanice de dezinformare: Bloomberg, The New York Times și The Sun să publice programul pentru viitoarele noastre invazii pentru acest an. Aș dori să-mi planific vacanța", a transmis diplomatul rus pe canalul ei Telegram miercuri, citat de TASS. 

Cursa citată mai scrie că Occidentul și Kievul au făcut recent acuzații despre potențiala invazie a Ucrainei de către Rusia.

“Presa occidentală continuă să anunțe cu entuziasm ‘data invaziei’, care a fost amânată în mod repetat. Potrivit ziarului Politico, președintele american, Joe Biden, a susținut că Rusia ar putea ataca Ucraina pe 16 februarie. Această continuă dezinformare din partea presei occidentale a dus deja la o deteriorare bruscă a situației economice a Kievului, fiind afectate investițiile și afacerile din Ucraina, în timp ce prețurile la energie în Europa sunt în creștere”, notează jurnaliștii TASS.

Citește și
anthony blinken
SUA ”nu au văzut o retragere” rusă de la frontiera Ucrainei. Putin ”poate apăsa pe trăgaci” oricând, avertizează Blinken

Ei amintesc că purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a criticat aceste informații, subliniind că Rusia nu reprezintă o amenințare pentru nimeni.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult