Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste violente în sudul Chinei. Ciocniri între populație și poliție din cauza restricțiilor anti-Covid-19 | VIDEO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Locuitorii orașului Guangzhou din sudul Chinei au ieșit să protesteze din cauza restricțiilor anti-Covid.    

Conform BBC News, orașul Guangzhou se confruntă în prezent cu cel mai grav val de îmbolnăviri Covid-19, de la izbucnirea epidemiei de coronaviurs, în 2019.

Restricțiile anti-Covid și carantina i-au determinat pe oameni să iasă din case și să protesteze. Ciocniri violente au avut loc în cartierul Haizhu, plasat în carantină.

În zonă locuiesc numeroşi muncitori nomazi săraci, care se plâng că nu sunt plătiţi dacă nu se întorc la muncă.

O mulţime de locuitori din oraşul Guangzhou au ieșit în stradă. Protestatarii s-au confruntat cu poliția și chiar au răsturnat o autospecială. 

Citește și
Joe Biden şi Xi Jinping
Ce au discutat Joe Biden şi Xi Jinping despre războiul din Ucraina. „Beijingul nu caută să sfideze SUA”

Protestele au fost alimentate de zvonurile nefondate potrivit cărora firmele care se ocupă cu testarea populației falsifică rezultatele testelor PCR, astfel încât companiile să câștige mai mulți bani.

Astfel de zvonuri circulă inclusiv în nordul Chinei. Oficiali din provincia Hebei au anunţat că oraşul Shijiazhuang urmează să oprească testarea în masă, însă acest anunţ a condus la speculaţii potrivit cărora populaţia oraşului ar urma să fie folosită pe post de cobai pentru a se observa ce se întâmplă dacă virusul SARS-CoV-2 este lăsat să se răspândească în mod necontrolat.

Discuţii despre aceste lucruri s-au multiplicat pe platforme de socializare, cu hashtagul #ShijiazhuangCovidprevenţie.

Numeroşi locuitori au făcut stocuri de medicamente care ar ajuta în lupta boala Covid-19, iar stocurile ar fi fost epuizate.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult