Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste pe muzică electronică, în Tbilisi, după raiduri antidrog în cluburi. VIDEO

Mii de persoane au manifestat sâmbătă în capitala Georgiei, Tbilisi, pentru a denunţa raidurile poliţiei în discoteci în cadrul unei campanii de luptă împotriva drogurilor, relatează AFP.

Dansând pe muzică electronică şi fluturând torţe fumigene colorate, manifestanţii s-au adunat în faţa sediului parlamentului georgian de pe principala arteră a oraşului, după ce poliţia a făcut percheziţii în două discoteci din Tbilisi în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, potrivit Agerpres.

În aceste operaţiuni au fost arestaţi opt presupuşi vânzători de droguri, a anunţat şeful departamentului poliţiei criminale din cadrul Ministerului de Interne, Mamuka Chelidze, în cursul unei conferinţe de presă.

Citește și
jandarmi
Incidente în Piața Victoriei. Câțiva protestatari au intrat în conflict cu jandarmii: ”Sclavii!”

Unii dintre clienţii prezenţi în discoteci în momentul raidurilor au afirmat că poliţia a făcut uz de forţă în mod disproporţionat la adresa lor şi că descoperirea de droguri în timpul percheziţiilor a fost pusă în scenă de poliţişti.

Aproximativ 20 de clienţi au fost reţinuţi pentru scurt timp.

Guvernul de la Tbilisi este criticat de apărători ai drepturilor omului pentru aplicarea unei politici intransigente de luptă împotriva drogurilor.

Consiliul Constituţional al Georgiei a recomandat anul trecut legalizarea consumului de marijuana.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult