Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Proteste de amploare la Tel Aviv. Mii de persoane au ieșit în stradă pentru eliberarea ostaticilor

Mii de persoane au protestat din nou joi seara în metropola de coastă a Israelului, Tel Aviv, pentru eliberarea ostaticilor încă deţinuţi în Fâşia Gaza, informează dpa.

Manifestanţii au făcut apel şi la organizaţia umbrelă a sindicatelor, Histadrut, să declare grevă generală. O astfel de grevă generală ar trebui să continue până când toţi ostaticii vor fi eliberaţi, au cerut organizatorii Forumului Ostaticilor. Potrivit presei, rabinul şef aşkenazi David Lau a declarat în cadrul manifestaţiei că este datoria Israelului să îi aducă acasă pe ostatici.

Actualele negocieri indirecte dintre guvernul israelian şi mişcarea islamistă palestiniană Hamas în legătură cu eliberarea ostaticilor şi încetarea focului în războiul din Fâşia Gaza nu au dat încă rezultate.

Rudele celor răpiţi acuză guvernul israelian că nu are niciun interes serios în asigurarea eliberării ostaticilor.

Până acum câteva săptămâni, Israelul estima că puţin sub 100 din cei 130 de ostatici mai erau încă în viaţă. Cu toate acestea, în prezent există temerea că un număr mult mai mare de ostatici ar putea fi morţi. 

Citește și
erdogan netanyahu
Scandal diplomatic între Turcia și Israel. Ankara a interzis exporturile a 54 de produse, din cauza situației din Fâșia Gaza

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult