Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Aeroportul din Hong Kong a fost blocat. Mai mulți protestatari, bătuți la metrou

Your browser doesn't support HTML5 video.

Protestatarii din Hong Kong s-au adunat duminică în faţa Aeroportului Internaţional din Hong Kong, întrerupând traficul aerian, din dorinţa de a atrage atenţia globală asupra luptei lor pentru democraţie, relatează Reuters.

Circulaţia trenurilor spre aeroport a fost suspendată după ce protestatarii au îndemnat cetăţenii să aglomereze străzile şi căile ferate către unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din lume.

„Plănuim să întrerupem activitatea aeroportului pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ne fac Guvernul şi poliţia. Dacă întrerupem activitatea aeroportului, mai mulţi străini vor citi ştirile din Hong Kong”, a declarat pentru Reuters unul dintre protestatari.

Protestul de duminică de la aeroport vine după ce protestatarii au intrat în conflict cu forţele de ordine pe parcursul nopţii.

Mai mulți protestatari au fost încercuiți la metrou și au fost bătuți violent de forțele de ordine. 

Citește și
Soldati chinezi in Hong Kong
Temeri privind o intervenție a armatei Chinei în Hong Kong. Imaginile surprinse de martori

Organizatorii protestelor au cerut oamenilor ca duminică şi luni să supraaglomereze drumurile şi legăturile feroviare către aeroport, unul dintre cele mai circulate din lume, fiind posibil ca astfel să fie perturbate zborurile. Oamenii ar trebui să se adune începând cu ora locală 13.00 (05.00 GMT), potrivit unor grupuri de protestatari.

Aeroportul a închis una dintre parcări şi a recomandat pasagerilor să folosească transporturile publice, fără să ofere un motiv.

Un apel similar care a avut loc weekendul trecut, pentru perturbarea traficului către aeroport, nu a reuşit să atragă o participare suficientă. În urmă cu trei săptămâni, unele zboruri au fost întârziate sau anulate după ce protestatarii s-au adunat la aeroport.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, poliţia a tras cu gaze lacrimogene, tunuri de apă şi gloanţe de cauciuc, în timp ce protestatarii au aruncat cu proiectile incendiare, escaladând ciocnirile care au declanşat cea mai gravă criză politică din ultimele decenii produsă în centrul financiar asiatic.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult