Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Protest împotriva grupării Stat Islamic, în Siria, după executarea unei femei

Sute de persoane au protestat, miercuri, în sud-vestul Siriei, în semn de nemulțumire față de executarea unei femei care a fost capturată de jihadiștii grupării Stat Islamic.

Tânăra Thuraya abu Ammar, în vârstă de 25 de ani, s-a numărat printre cei în jur de 30 de musulmani druzi răpiţi de gruparea sunnită radicală în luna iulie în provincia Sweida din sud-vestul Siriei, informează DPA, citat de Agerpres.

Yazan al-Shoufi, membru al consiliului local din Sweida, a declarat pentru dpa că protestatarii au blocat drumurile principale şi le-au cerut guvernului sirian şi aliaţilor săi ruşi să asigure eliberarea în siguranţă a celorlalţi ostatici.

Potrivit lui Rami Abdul-Rahman, directorul Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), Thuraya abu Ammar a fost executată de Statul Islamic, iar fotografia ei a fost trimisă apoi rudelor tinerei.

La 25 iulie, Statul Islamic a declanşat o serie de atentate sinucigaşe cu bombă, asasinate şi înjunghieri la Sweida, în care au murit peste 252 de oameni, majoritatea civili aparţinând minorităţii druze.

Citește și
Zeci de lideri ai Statului Islamic ar fi fost ucişi de rachetele iraniene
Zeci de lideri ai Statului Islamic ar fi fost ucişi de rachetele iraniene

În august, islamiştii au ucis un tânăr de 19 ani din grupul de ostatici.

SI a cerut guvernului sirian să înceteze atacurile asupra sa în deşertul Sweida şi să facă schimb între ostatici druzi şi militante capturate de Damasc.

Druzii sunt o ramură a islamului şiit şi luptă alături de forţele preşedintelui Bashar al-Assad împotriva rebelilor în războiul civil care durează de şapte ani.

În ultimele luni, Statul Islamic a suferit înfrângeri militare şi pierderi teritoriale însemnate în Siria.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult