Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Programul summit-ului de la Sibiu. Invitația trimisă de Donald Tusk liderilor europeni

Participanții la summit-ul de la Sibiu vor discuta despre planurile strategice ale UE în anii următori şi ar urma să adopte Declaraţia de la Sibiu, conform scrisorii de invitaţie adresată de preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

În scrisoarea publicată luni seara pe site-ul Consiliului European şi la care este ataşată o schiţă a Agendei Strategice pentru următorii cinci ani, Donald Tusk susține că șefii de stat sau de guvern ai ţărilor Uniunii Europene vor transmite, prin Declaraţia de la Sibiu, un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile lor comune.

''Ne vom reuni la Sibiu de Ziua Europei pentru a discuta despre planurile strategice ale Uniunii în anii următori. În acest context, vă propun să adoptăm Declaraţia de la Sibiu, trimiţând un mesaj de unitate şi încredere în acţiunile noastre comune (...). Ca urmare a discuţiilor de la Sibiu, vom formula Agenda Strategică a UE 2019-2024, care va fi adoptată la Consiliul European din iunie'', scrie Donald Tusk, informează Agerpres.

 

 

Citește și
Pregătiri intense în Sibiu. Măsurile luate pentru cel mai mare summit al țărilor europene
Pregătiri intense în Sibiu. Măsurile luate pentru cel mai mare summit al țărilor europene
Programul summit-ului de la Sibiu

 

Scrisoarea cuprinde şi referiri la programul desfăşurării summitului.

Potrivit programului, liderii europeni se vor întâlni la sediul Primăria Municipiului Sibiu la ora 12:30, după care vor participa la poza de grup, în Piața Mare din Sibiu.

Liderii europeni au programat, de asemenea, un prânz de lucru la Palatul Brukenthal.

''Ne vom întâlni la Primăria Municipiului Sibiu la ora 12:30, începând cu schimbul tradiţional de opinii cu preşedintele Parlamentului (European), Antonio Tajani, urmat de o fotografie de familie în frumoasa Piaţa Mare (dacă vremea o va permite). Apoi ne vom întâlni la Palatul Brukenthal pentru un prânz de lucru dedicat locului Europei în lume. Pentru sesiunea de lucru de după-amiază, ne vom întoarce la Primăria Municipiului Sibiu, unde vom discuta despre provocările interne cu care se confruntă Uniunea noastră. Mă aştept să terminăm până la ora 18:00'', mai scrie Tusk în scrisoarea adresată liderilor europeni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult