Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Procedură de infringement a UE împotriva României, din cauza legislației privind drepturile de autor pe piața digitală

Comisia Europeană a decis să demareze procedura de infringement împotriva mai multor state membre, printre care şi România, pentru că nu au comunicat măsurile de transpunere în legislaţia naţională a Directivei (UE) 2019/790 privind dreptul de autor.

Concret, Comisia Europeană a cerut Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Danemarcei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franţei, Croaţiei, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, Romaniei, Suediei, Sloveniei şi Slovaciei să trimită informaţii cu privire la modul în care regulile prevăzute în Directiva (UE) 2019/790 sunt transpuse în legislaţia lor naţională, transmite Agerpres.

De asemenea, Comisia Europeană a cerut Austriei, Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Cehiei, Estoniei, Greciei, Spaniei, Finlandei, Franţei, Croaţiei, Irlandei, Italiei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Poloniei, Portugaliei, României, Suediei, Sloveniei şi Slovaciei să trimită informaţii cu privire la modul în care Directiva (UE) 2019/789 cu privire la programele de radio şi televiziune online sunt transpuse în legislaţia lor naţională.

"În condiţiile în care statele membre menţionate mai sus nu au comunicat măsurile de transpunere sau au făcut acest lucru doar parţial", Comisia a decis luni să demareze proceduri de infringement prin trimiterea de scrisori de punere în întârziere.

Cele două directive sunt destinate modernizării regulilor UE cu privire la drepturile de autor şi să permită consumatorilor şi creatorilor să profite la maximum de lumea digitală.

Citește și
Joe Biden prezintă un plan ambițios pentru reducerea emisiilor de carbon în SUA
Planul climatic al UE: România trebuie să-şi reducă cu 12,7% emisiile de gaze cu efect de seră

Termenul limită pentru transpunerea acestor directive în legislaţia naţională a fost 7 iunie 2021.

Aceste state membre au acum la dispoziţie două luni pentru a răspunde la scrisorile de punere în întârziere şi a lua măsurile necesare. În lipsa unui răspuns satisfăcător, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult