Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova

Primul caz de infectare cu coronavirus a fost confirmat în Republica Moldova. Este vorba despre o femeie în vârstă de 48 de ani, revenită sâmbătă din Italia.

Laboratorul Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică (ANSP) va efectua un test suplimentar de reconfirmare, informează tv8.md.

Pacienta a fost preluată de la aeroport în stare gravă - bronhopneumonie bilaterală, cu insuficienţă respiratorie acută, febră, tuse şi slăbiciune generală - şi a fost internată. Femeia suferă şi de mai multe boli cronice: diabet zaharat, supraponderare de gradul doi şi hipertensiune, informează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii de la Chişinău solicită tuturor pasagerilor cursei Air Moldova, 9U 480, Bologna-Chişinău, sosită sâmbătă la ora 11:29 să rămână izolaţi la domiciliu şi să informeze imediat medicul de familie pentru a fi examinaţi şi monitorizaţi.

Duminică va avea loc şedinţa naţională extraordinară de sănătate publică, la Guvern, unde vor fi prezentate toate informaţiile şi măsurile care vor fi întreprinse.

Citește și
Încă 3 persoane infectate cu coronavirus în România. Primul caz în București
Încă patru persoane infectate cu coronavirus în România. Primul caz în București

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult