Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primul caz de coronavirus la animale? Câine ”ușor pozitiv”, plasat în carantină

În plină isterie legată de pandemia de coronavirus, ar putea fi înregistrat și primul caz de transmitere a Covid-19 de la om la animale. Autoritățile din Hong Kong au băgat în carantină câinele ”ușor pozitiv” al unui pacient infectat cu noul coronavirus.

Autoritățile din Hong Kong au anunțat că au plasat în carantină câinele unui pacient infectat cu noul coronavirus, după ce probele nazale și orale ale animalului au ieșit ”ușor pozitive” la testarea pentru virus, informează Reuters.

Oficialii au precizat însă că nu au încă dovezi certe că noul coronavirus poate fi transmis de la om la animale. Câinele care a fost plasat în carantină pentru două săptămâni nu prezintă alte simptome.

Departamentul pentru Agricultură, Pescuit și Protejarea Mediului (AFCD) a declarat că va efectua mai multe teste suplimentare pentru a stabili dacă animalul de companie a fost infectat cu noul coronavirus sau dacă probele au fost contaminate.

”Deocamdată, AFCD nu are dovezi că animalele pot fi infectate sau pot fi o sursă de infectare pentru oameni”, a transmis autoritatea.

Citește și
coronavirus in romania
Femeia și bărbatul din Timișoara, diagnosticați cu coronavirus, au acum rezultate negative

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că, până în prezent, nu există nicio dovadă că animalele de companie pot fi afectate de coronavirus.

Hong Kong a raportat peste 100 de cazuri de infectări cu noul coronavirus și două decese.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult