Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Prima „navă fantomă" din 2018 s-a scufundat în apele din vestul Japoniei

Poliția niponă a descoperit o ambarcațiune din lemn la bordul căreia se aflau trupurile neînsuflețite a șapte bărbați. Descoperirea macabră a fost făcută pe o plajă din Ishikawa, vestul Japoniei.

Oficialii niponi bănuiesc că ambarcațiunea i-ar aparține statului nord-coreean, întrucât la bordul său se aflau mai multe insigne care îi înfățișau pe liderii Kim Jong II și Kim II Sung. De asemenea, au descoperit și un pachet de țigarete pe ambalajul căruia apăreau caractere nord-coreene, scrie CNN.

Anul trecut, 104 „nave fantomă” au fost descoperite de autoritățile nipone.

Aceasta este prima ambarcațiune din anul 2018 la bordul căreia au fost găsite trupuri neînsuflețite, în celelalte de opt nave care s-au scufundat nu au fost înregistrate victime.

Tot în ziua în care nava a fost descoperită, pe aceeași plajă a fost găsit cadavrul unui bărbat, la aproximativ 15 metri distanță de barcă.

Citește și
exercitiu militar sua in Coreea
Oficial SUA: Armata se pregăteşte "foarte serios" de un război cu Coreea de Nord

Oficialii niponi susțin că sărăcia îi determină pe nord-coreeni să se aventureze în apele Japoniei.

„Peștele este o resursă vitală pentru Coreea de Nord deoarece reprezintă o sursă ieftină de proteine și poate fi vândută rapid pe piața Chinei”, a declarat cercetătorul nipon, Ma Chang-mu.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult